Ένωση Ελλήνων Φυσικών: 2nd Hellenic Young Naturalists Tournament

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, επίσημος εκπρόσωπος του διαγωνισμού International Young Naturalists Tournament (IYNT) στην Ελλάδα, διοργανώνει την τελική φάση του ελληνικού διαγωνισμού (Hellenic YNT).

Πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα ομαδοσυνεργατικό διαγωνισμό, ο οποίος απαιτεί πολλές δεξιότητες από τους μαθητές και συντονισμό μεταξύ τους. Ο ΙΥΝΤ και κατά συνέπεια ο Hellenic YNT, θεωρείται ο πιο δύσκολος διαγωνισμός του είδους του, καθώς το επίπεδο είναι υψηλό. Μαθητές ηλικίας των 12 έως και 16 ετών θα πρέπει να συνεργαστούν και να δουλέψουν ολόκληρη τη σχολική χρονιά πάνω σε 17 πρωτότυπα προβλήματα Φυσικών Επιστημών. Τα προβλήματα απαιτούν έρευνα, πειραματική διαδικασία και δημιουργία ολοκληρωμένης παρουσίασης της δουλειάς που έγινε. Στη διάρκεια του διαγωνισμού, οι ομάδες θα πρέπει να διαθέτουν επικοινωνιακές δεξιότητες, αλλά και δεξιότητες ρητορικής, επιχειρηματολογίας, καθώς και καλή γνώση του αντικειμένου. Η συνεργασία και η σωστή διαχείριση του χρόνου επίσης θα χρειαστούν, για να μπορέσουν οι ομάδες να επιτύχουν υψηλή βαθμολογία.

Το Σάββατο 19, την Κυριακή 20 και την Δευτέρα 21 Ιουνίου στο Pinewood The American International School of Thessaloniki, οι ομάδες θα αναμετρηθούν με σκοπό να αναδειχθεί ο απόλυτος νικητής του διαγωνισμού (Hellenic YNT).

Το ελληνικό μέρος του διαγωνισμού υλοποιείται με τα ίδια προβλήματα και με τους ίδιους κανόνες με του διεθνούς διαγωνισμού.

Οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό, όπου θα αναμετρηθούν με τις καλύτερες ομάδες άλλων χωρών.

Στο διαδικαστικό μέρος, οι ομάδες θα παίξουν σε τριάδες τα λεγόμενα Science Fights (SF). Σε κάθε SF οι ομάδες εναλλάσσουν τους ρόλους του Reporter, του Opponent και του Reviewer. 
Έπειτα από 3 Science Fights, οι τρεις πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο μέσα από ακόμη έναν γύρο, τον Final Fight. 

Εάν σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε τον τελικό γύρο (Final Fight) ώστε να γνωρίσετε τον διαγωνισμό καλύτερα, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση live streaming, τον τελικό γύρο (Final Fight) την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 από τις 11:00-14:00 από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο του διαγωνισμού κ. Μιχαλούδη Απόστολο στο michaloudis@yahoo.com.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *