Παλιά επαγγέλματα, νεαροί τεχνίτες: αισιόδοξη επιστροφή στη χειρωνακτική εργασία

Σε πείσμα μιας εποχής που δεν ευνοεί τα χειρωνακτικά επαγγέλματα και ο κόσμος προτιμά να αγοράζει προϊόντα μαζικής παραγωγής, υπάρχουν μερικοί ενθουσιώδεις νέοι που πιστεύουν στην αξία και στη μοναδικότητα του χειροποίητου, αναφέρεται σε άρθρο της Μαρίνας Πετρίδου στο lifo.gr

Σύμφωνα με  έρευνα  της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με θέμα “Έρευνα Εργατικού Δυναμικού: 1981-2015. Μεταβολές στην αγορά εργασίας τα τελευταία 35 χρόνια”  η απασχόληση μετατοπίζεται σταθερά από την παραγωγή στην παροχή υπηρεσιών και από τα χειρωνακτικά στα μη χειρωνακτικά επαγγέλματα.

Παρά τα δυσοίωνα στοιχεία, υπάρχουν νέοι που επιμένουν στα χειρωνακτικά επαγγέλματα, όπως του υποδηματοποιού, της υφάντρας, του βιβλιοδέτη, του ράφτη, του αργυροχρυσοχόου, σε πείσμα της αγοράς και του κόσμου που επιλέγει να αγοράζει προϊόντα μαζικής παραγωγής επειδή είναι πιο φτηνά.   Αυτοί οι νέοι αψηφούν την κρίση και τις δυσκολίες και επιλέγουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους ακόμα και αν όλοι τους λένε να μην το κάνουν, τους προτείνουν να γίνουν γιατροί και δικηγόροι, να πιάσουν μια θέση στο Δημόσιο ή να κάνουν μια δουλειά γραφείου.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το άρθρο του lifo.gr 

Πηγή: www.lifo.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *