ΟΛΜΕ: Κοινή Δήλωση των ξένων προσκεκλημένων συνδικαλιστών-εκπαιδευτικών στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης της Γαλλίας, SNES-FSU

Κοινή Δήλωση εξέδωσαν οι ξένοι προσκεκλημένοι συνδικαλιστές-εκπαιδευτικοί στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης της Γαλλίας, SNES-FSU που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Rennes στις 26-30 Μαρτίου του 2018 και στην οποία παρευρέθησαν ύστερα από σχετική πρόσκληση ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος και η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, Ευσταθία Σαμαρά.

Όλοι εδώ αγωνιζόμαστε για το δημόσιο σχολείο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση, αναφέρεται στον δήλωση. Σε πολλές αφρικανικές χώρες, τα σχολεία που ονομάζουμε “σχολικά καταστήματα” επειδή ο πρωταρχικός σκοπός τους είναι η δημιουργία κέρδους, ανθίζουν παντού. Σε αυτά οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν σε αξιοθρήνητες συνθήκες, με ελάχιστο ή καθόλου έλεγχο από το κράτους. Δυστυχώς, μερικές οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία λόγω των ελλείψεων σε δημόσια σχολεία.

Στην Αφρική, όπως και στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις προτιμούν να χρηματοδοτούν ιδιωτικά σχολεία παρά να αναπτύσσουν τις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό συμβαίνει επίσης στην Ιταλία, η οποία μάλιστα φθάνει στο σημείο να χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια για το σκοπό αυτό, διότι η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί ένα πιο αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα στον ιδιωτικό τομέα.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *