Η δεύτερη εκδήλωση του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα

Η δεύτερη ημερίδα, με τίτλο «Συνδέοντας κομμάτια της ψυχικής ανθεκτικότητας», διοργανώνεται από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης – ΚεΣυΨΥ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, στις 17.00, στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events (Όθ. Αμαλίας 15).

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της αντίστοιχης εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών την περασμένη Δευτέρα 19/6, το ΚεΣυΨΥ διοργανώνει τη δεύτερη δράση προβολής και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου «Υποστήριξη παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου», αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της ψυχικής ανθεκτικότητας στην προσωπική ανάπτυξη.

Η ψυχική ανθεκτικότητα έχει πλέον καταστεί μια απαραίτητη δεξιότητα για όλους μας, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες, να διαχειριζόμαστε το άγχος και να διατηρούμε την συνολική ευημερία. Καθημερινά στον σημερινό ολοένα και πιο πολύπλοκο, εξελισσόμενο και απαιτητικό κόσμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορους στρεσογόνους παράγοντες, είτε πρόκειται για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς και η ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε, να ανακάμπτουμε και να διατηρούμε την βέλτιστη ψυχική υγεία είναι κρίσιμη για τη συνολική ευημερία.

Σκοπός της εκδήλωσης, που θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία και την προσωπική ενδυνάμωση στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα στην μετά-Covid εποχή.

Κεντρικός σκοπός του Έργου «Υποστήριξη παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου» της Πράξης «Υποστήριξη παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5049397, που χρηματοδοτείται από το «ΕΠΑΝΑΔΕΔΒΜ», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ, είναι η ενίσχυση των δομών κοινωνικής μέριμνας και η υλοποίηση ενός συνόλου κατάλληλων και καινοτόμων δράσεων προκειμένου να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο πλαίσιο στήριξης των φοιτητών με απώτερο στόχο την αύξηση του ποσοστού έγκυρης ολοκλήρωσης των σπουδών τους και των φοιτητών που προέρχονται από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Η δράση θα εστιάσει τόσο στην παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης, στήριξης και ψυχολογικής συμβουλευτικής όσο και στην εκπαιδευτική και κοινωνική ενσωμάτωση των ευαίσθητων/ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα με την πλήρη ενσωμάτωσή τους στο σύνολο των δράσεων που πραγματοποιούνται από την Πανεπιστημιακή́ Κοινότητα.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται μέσω ΥouΤube από τον σύνδεσμο: https://bit.ly/KESYPSY_PATRA

Το πρόγραμμα των ημερίδων έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο https://www.eap.gr/2023/06/22/η-δεύτερη-εκδήλωση-του-κέντρου-συμβου/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *