Ε.Ε.Φ.: Δελτίου τύπου για το 10ο Συνέδριο της Balkan Physical Union (BPU)

Δελτίο τύπου για το 10ο Συνέδριο της Balkan Physical Union, (BPU) εξέδωσε η Ε.Ε.Φ.

Το πλήρες κείμενο . . .

Το 10ο Συνέδριο της Balkan Physical Union, (BPU) πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου του 2018 στη Σόφια της Βουλγαρίας (δικτυακός τόπος https://bpu10.balkanphysicalunion.com/).  Το Συνέδριο, υπό την αιγίδα της Balkan Physical Union (BPU), οργανώθηκε φέτος με κύρια ευθύνη της Βουλγαρικής κοινότητας (Bulgarian Union Physics). Στο Συνέδριο συμμετείχαν επιστήμονες και ερευνητές από πολλές χώρες, με τον κύριο όγκο των εισηγήσεων να προέρχεται από τις δέκα (10) βαλκανικές χώρες που συμμετέχουν στο συμβούλιο. Επιπλέον τις διεργασίες του Συνεδρίου τις παρακολούθησαν σύνεδροι σχετικοί με τους τομείς και την έρευνα των Φυσικών Επιστημών προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες, όχι μόνο των Βαλκανίων. Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες, εισηγήσεις, posters με ειδικά καινοτόμα και υψηλού επιστημονικού επιπέδου θέματα, πάνω σε σύγχρονα θέματα θεωρητικής και πειραματικής Φυσικής, τα οποία υποστηρίχτηκαν από εξειδικευμένους ερευνητές, καθηγητές και επιστήμονες.
Οι εργασίες και οι επιστημονικές εισηγήσεις διαμόρφωσαν ένα Συνέδριο υψηλού ποιοτικά επιπέδου, που κάλυπτε ενδιαφέροντα και σύγχρονα ζητήματα γύρω από την έρευνα των Φυσικών Επιστημών, ενώ πρόσφερε χρήσιμες κατευθύνσεις σε ειδικά θέματα και σύγχρονες γνώσεις. Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν θα εκδοθούν με ISBN. Οι Έλληνες ερευνητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν δυναμικά και ουσιαστικά στις διαδικασίες του  συνεδρίου, με πολυάριθμες και ενδιαφέρουσες, κατά γενική ομολογία, επιστημονικές εργασίες. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) ενθάρρυνε και υποστήριξε τη συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών και ερευνητών μέσα από το δικό της συνέδριο της (17ο Συνέδριο, Θεσσαλονίκη) αλλά και ενισχύοντας οικονομικά κάποιες από αυτές στο Συνέδριο της Σόφιας.
Πέρα από τις κεντρικές ομιλίες, πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις όπως αυτή του Ακαδημαϊκού κυρίου Ζερεφού Χρήστου. Ο κύριος Ζερεφός, πρώην πρόεδρος της BPU, τιμήθηκε για την πολυεπίπεδη προσφορά του. Αντιπροσωπεία της ΕΕΦ (κ. Βουρλιάς Κώστας και κ. Κοτσιφάκος Δημήτριος) συμμετείχε στις αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ).  Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της BPU στη θέση του προέδρου εκλέχτηκε  ο καθηγητής Goran Djordjevic από τη Σερβία, ενώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα εκλέχτηκε ο κ. Βουρλιάς Κώστας. Το συνέδριο χαιρέτησε και έκλεισε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Γκεοργκίεφ Ράντεφ.

Η οργανωτική επιτροπή και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σας καλεί στο επόμενο συνέδριο, 11ο συνέδριο της Balkan Physical Union, (BPU) το οποίο θα διεξαχθεί στην Σερβία.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *