Ερώτηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ)

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα:

Μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ)

κατέθεσαν 5 βουλευτές.

Μεγάλες καθυστερήσεις διαπιστώνονται στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), αναφέρεται στην ερώτηση,με αποτέλεσμα χιλιάδες απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων και κολεγίων να βρίσκονται σε πολύμηνη αναμονή για την απόκτηση επαγγελματικής ισοδυναμίας.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση 

You may also like...

1 Response

  1. Ευτυχία says:

    “Ερώτηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ)”
    H Ερώτηση που καλός έγινε αφορά απλές καθυστερήσεις ή παραβίαση του ΠΔ38/2018 και της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας?
    Πως το διάστημα των 3 με 6 μηνών που αναφέρεται στο ΠΔ 38/2018 για την εξέταση ενός φακέλου για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων έχει φτάσει να ξεπερνά τα 3 έτη? Πόσο δύσκολο είναι για το ΣΑΕΠ να εξετάσει έναν φάκελο επιστήμονα με αναγνωρισμένη καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό άνω των 20 ετών? Δεν μπορούν ή δεν θέλουν? Φορείς στην Ελλάδα όπως ο Συνήγορος του Πολίτη, οι ΕΔΔ έχουν προσπαθήσει να συνετίσουν το ΣΑΕΠ αλλά δεν γίνεται τίποτα. Είναι άξιο απορίας πως επικρατεί τόση αναρχία στον τόπο αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *