16/12/2017. Εργαστήριο με θέμα «Εκπαιδευτική προσέγγιση του κινηματογράφου»

Η Παιδαγωγική ομάδα Σκασιαρχείο. Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας, διοργανώνει εργαστήριο με θέμα:

«Εκπαιδευτική προσέγγιση του κινηματογράφου»

με τον Δημήτρη Γουλή, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 10.00 – 12.30, στο 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Κυκλώπων 6, Πετράλωνα, κοντά στη στάση ΗΣΑΠ Πετράλωνα).
Περιγραφή εργαστηρίου
Η κινηματογραφική παιδεία αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις άξονες του ευρύτερου οπτικοακουστικού αλφαβητισμού. Για αυτό το λόγο, η πρόσληψή της οφείλει να παρακολουθεί και να υιοθετεί τις σύγχρονες προσεγγίσεις, οι οποίες κινούνται σε τρεις παράλληλους άξονες, που αφορούν τη δυνατότητα πρόσβασης και τη θέαση των κινηματογραφικού υλικού, την γνωστική πρόσληψη και κριτική ανάλυσή του και τέλος, την δημιουργία υλικού, μετατρέποντας το θεατή σε ενεργό, αυτόνομο δημιουργό.
Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο, που αξιοποιεί την κινηματογραφική ταινία «Τα 400 χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό, θα παρουσιαστούν διαφορετικές προτάσεις προσέγγισης των θεμάτων που προκύπτουν από αυτήν. Μία από τις προτάσεις θα δουλευτεί βιωματικά με στόχο την ανάδειξη των τριών αξόνων προσέγγισης ενός κινηματογραφικού έργου. Το υλικό, που θα παρουσιαστεί και θα δοθεί με τη μορφή Φύλλων Εργασίας, μπορεί να αξιοποιηθεί ως διδακτική πρόταση, ως πολιτιστικό πρόγραμμα, ως ερευνητική εργασία ή ως μία πρωτότυπη σχολική δραστηριότητα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως σε εκπαιδευτικούς, αλλά μπορούν να συμμετέχουν και όσοι/όσες ενδιαφέρονται για το θέμα (φοιτητές/φοιτήτριες κ.ά.) και γίνεται δωρεάν. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Απαιτείται δήλωση συμμετοχής μέσω της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ

Υποβολή εδώ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *