ΔΟΕ: Η κυβέρνηση οπισθοχωρεί από την εφαρμογή των όσων ψήφισε και υποκύπτει στις πιέσεις της ΚΕΔΕ.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της η ΔΟΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για απογοητευτική υπαναχώρηση σε σχέση με τα όσα μεγαλόστομα διεκήρυττε κατά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων στη Βουλή.

Αυτό που αποδεικνύεται, αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τον ελάχιστο αριθμό των 184 (σε σύνολο 325) Δήμων όπου θα εφαρμοστεί από το επόμενο σχολικό έτος η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ο οποίος αντιστοιχεί σε πολύ μικρό αριθμό μαθητικού δυναμικού, είναι ότι οι αφόρητες πιέσεις και η απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική «επιχειρηματολογία» της Κ.Ε.Δ.Ε. κυριάρχησαν στις κυβερνητικές αποφάσεις σε σχέση με τη δημόσια εκπαίδευση και τις πραγματικές ανάγκες των νηπίων και των οικογενειών τους. Επιπρόσθετα δεν έχει αναφορά και χρονοδιάγραμμα για τους υπόλοιπους Δήμους.

Η κυβέρνηση επέλεξε να αγνοήσει ακόμα και ομόφωνες αποφάσεις τριμερών επιτροπών υπέρ της εφαρμογής (π.χ. Κέρκυρα) καθώς και την επάρκεια των κτιριακών υποδομών σε περιοχές όπου, παρά τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής, οι Δήμαρχοι έθεσαν βέτο (π.χ. Δράμα, Πρέβεζα, Ιεράπετρα κ.ά.) περιφρονώντας την πλειοψηφία (Σύλλογοι και Δ/ντές Εκπ/σης) που τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενώ δεν ήταν υποχρεωμένη από το νόμο να υιοθετήσει τις απόψεις τους και θα μπορούσε να προχωρήσει στην γενίκευση της εφαρμογής. Απέδειξε ότι η πίεση της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι ισχυρότερη από το υποτιθέμενο όραμά της κι αυτό δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και για την εφαρμογή ακόμα και στους 184 Δήμους αφού ήδη γίνονται γνωστές κινήσεις αναίρεσης της θετικής στάσης κάποιων Δημάρχων, υπό την «σκοτεινή» πίεση της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ανακοίνωση της ΔΟΕ 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *