Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη: Συμβούλιο τάξης και συνέλευση μαθητών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα Συμβούλιο τάξης και συνέλευση μαθητών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Στόχοι, περιεχόμενο, οργάνωση και ρόλος των εκπαιδευτικών. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο κ. Γιώργος Μόσχος, Νομικός, Εμπειρογνώμονας δικαιωμάτων του παιδιού.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί σε μία τετράωρη συνάντηση, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, ώρες 16.00-20.00, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, Πειραιάς.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο θα έχει τόσο θεωρητικό όσο και βιωματικό χαρακτήρα. Αρχικά θα γίνει αναφορά στο ψυχοπαιδαγωγικό και το νομικό πλαίσιο των συμβουλίων / συνελεύσεων μαθητών και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα συστατικά στοιχεία τους και η προτεινόμενη μεθοδολογία υλοποίησής τους. Θα ακολουθήσει χωρισμός σε μικρές ομάδες εκπαιδευτικών κοινών βαθμίδων, όπου θα γίνουν ασκήσεις προσομοίωσης και θα λάβει χώρα ανταλλαγή εμπειριών. Η συνάντηση θα κλείσει σε ολομέλεια με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για στάσεις, τεχνικές και τακτικές, ώστε η διαδικασία να ακολουθείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ωφελώντας πολλαπλά τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 40

Αιτήσεις δεκτές έως και την Τρίτη, 16 Απριλίου 2019.

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο παρακαλούμε να υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτηση.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMyth9IH7bP_gBFdvMR1OlBe8S2xvIa8YYFlFQuUL2w6y7iA/viewform

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *