Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς: Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα “Αρκαδία 1900, Η Καμπανία της Ανατολής” τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Ελεύθερη είσοδος 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει κύκλο προβολών με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του», στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Μια φορά το μήνα, από τον Οκτώβριο έως και τον Μάιο, θα προβάλλονται επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της πρόσφατης αλλά και παλαιότερης εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής παρουσία των δημιουργών ή και άλλων συντελεστών.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου (ώρα 18:30), προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία 1900, Η Καμπανία της Ανατολής» (Ελλάδα | 2022 | Διάρκεια: 79’), σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου.

Στην ταινία, που περιέχει σπάνια φιλμ αρχείου και αναπαραστάσεις, πρωταγωνιστούν τα μέλη της οικογένειας Παπανικολάου, ιδιοκτήτες ενός επιτυχημένου οινοποιείου στην Τεγέα Αρκαδίας. Παράγουν αφρώδη οίνο από το 1885 και ονειρεύονται να μεταμορφώσουν την Αρκαδία στη Καμπανία της Ανατολής. Η απληστία, οι οικογενειακές συγκρούσεις αλλά και πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα θα τους οδηγήσουν σε ένα τραγικό τέλος.

Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ισίδωρος Σταμούλης, Σοφία Σειρλή, Οδυσσέας Σταμούλης
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Τραγούδι: Μάριος Φραγκούλης
Παραγωγή: Arcadian Screenings
Συμπαραγωγοί: EΡT, StoryDoc

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=CX_x18qxsbQ

Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης της ταινίας Κώστας Σπυρόπουλος, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτέρα -Παρασκευή 10:00-17:00)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *