Δήμος Αθηναίων: Στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο η μεγαλύτερη τοιχογραφία

Η μεγαλύτερη τοιχογραφία που υλοποιήθηκε ποτέ από τον Δήμο Αθηναίων κοσμεί από σήμερα έναν τοίχο επιφάνειας 1.100 τ.μ. έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, στην καρδιά της πόλης.

Η δημοτική αρχή, αξιοποιώντας έναν ιστορικό χώρο, αυτόν του αρχαιότερου αθλητικού συλλόγου της χώρας, υλοποίησε με τη συμβολή οκτώ ταλαντούχων street artists, ένα εντυπωσιακό -τόσο σε μέγεθος όσο και σε αισθητική- mural το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα αθλητικά ιδεώδη.

Περιμετρικά του Πανελληνίου, οι τοίχοι επί των οδών Μαυροματαίων και Ευελπίδων, απέκτησαν χρώμα και ζωντάνια. Το τελικό αποτέλεσμα αναβαθμίζει αισθητικά ένα κεντρικό σημείο της πόλης, ένα αληθινό τοπόσημο, που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί.

Στον χώρο που αναλογούσε στον καθένα από τους καλλιτέχνες δημιουργήθηκε ένα έργο που, στο σύνολό του, υπογραμμίζει την μακραίωνη ιστορία του αθλητισμού στην Ελλάδα, καθώς και τη σημασία του στη σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου.

Ο Soteur, ο Tzomakas, ο Bassment Rats, ο Cacao Rocks, ο Kez, ο Volkov, ο Γιαννακόπουλος και ο Gospel είναι οι οκτώ street artists που συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης σε τοίχο. Το mural αποτυπώνει το «ευ αγωνίζεσθαι» και την ευγενή άμιλλα, αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν και στέλνει ηχηρά μηνύματα για το υγιές μέλλον του αθλητισμού.

Τον συντονισμό του έργου ανέλαβε το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων υπό την εποπτεία της Κατερίνας Κοσκινά, ενώ υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Art Hub Athens.

Τα χρώματα για τη δημιουργία της τοιχογραφίας -συνολικά 812 λίτρα- παραχώρησε η KRAFT Paints μέσω του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Εκδήλωση με τους μικρούς αθλητές του Πανελληνίου

Με αφορμή την ολοκλήρωση αυτού του πρωτότυπου έργου στην περιοχή της Κυψέλης, ο Δήμος Αθηναίων διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση έξω από τις εγκαταστάσεις της ιστορικής αθηναϊκής ομάδας, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Σε αυτήν, συμμετείχαν περίπου εκατό παιδιά, ηλικίας 7-14 ετών, που φιλοξενούνται στα καλοκαιρινά camps του Πανελληνίου Συλλόγου.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *