WE4ALL: Η συνεργασία μας με τη ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε.

Η We4all, ένας μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός, που ξεκίνησε το 2018 από δύο φίλους, μετά από τις φωτιές στο Μάτι, πλέον γίνεται ένας παγκόσμιος ελληνικός οργανισμός με τελευταίο του προορισμό την Αμερική. Ήδη στις αρχές του 2023 με μια επίσημη πλέον συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ξεκίνησε το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα ελληνικά σχολεία της Αμερικής και συνεχίζεται στα υπόλοιπα σχολεία.

Στην Ελλάδα, η Περιβαλλοντική Συμμαχία της We4all αποκτάει σήμερα έναν νέο, πολύ σημαντικό σύμμαχο, στην ανώτερη θέση του Global Defender. Η νέα αυτή προσπάθεια είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα προσπάθεια στην Ελλάδα που έχουμε κάνει ποτέ. Και ο Σύμμαχός μας σε αυτή την περίπτωση είναι η εταιρεία ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.

Όταν η εταιρική κοινωνική ευθύνη επενδύει στο μέλλον, γεννιούνται υπέροχες ιδέες και όταν οι ιδέες γίνονται πράξη, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη και τα παιδιά μας! Η αμιγώς ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ μαζί με την We4all, εγκαινιάζουν ένα νέο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με μετρήσιμο και ουσιαστικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και ένα πραγματικό δώρο ζωής για την επόμενη γενιά!

Με moto «Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται», πρόκειται να φυτευτούν στη Ελλάδα περισσότερα από 85.000 δέντρα, όσες και οι γεννήσεις ετησίως στη χώρα μας το έτος 2021, την χρονιά της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής στην χώρα μας (Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ: 2021).
Ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον, μια ενέργεια που συνδέει την διατήρηση και αποκατάσταση του οικοσυστήματος, με την γέννηση ενός ανθρώπου και την συμβίωσή τους στον πλανήτη μας.
Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια για την αποκατάσταση των πνευμόνων πρασίνου της χώρας μας που θα υλοποιείται σταδιακά και στις κατάλληλες δεντροφυτευτικές περιόδους, σε σημεία ανά την Ελλάδα κατόπιν υπόδειξης των αρμόδιων αρχών με προτεραιότητα στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, ενώ τα είδη των δέντρων έχουν επιλεγεί με βάση τις μελέτες και τις εισηγήσεις του επιστημονικού προσωπικού (δασολόγων και γεωπόνων) της we4all κάθε περιοχή δεντροφύτευσης ξεχωριστά.

Η ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε., ταυτόχρονα και μέσω του προγράμματος Babytree σε συνεργασία με τη We4all και επίσημο εταίρο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Πρόγραμμα Αποκατάστασης του Οικοσυστήματος (Ecosystem Restoration 2021 – 2030), συμβάλλει στο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία που αφορά στη φύτευση συνολικά 3.000.000.000 νέων δέντρων μέχρι το 2030.
Το πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων, θα πλαισιωθεί παράλληλα με περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις σε σχολεία, μέσω του προγράμματος Green Future όπου τα παιδιά θα κατανοήσουν τι σημαίνει περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, εθελοντισμός και θα συνειδητοποιήσουν ότι τελικά το να είναι υπεύθυνοι πολίτες και να σέβονται ό,τι τους “περιβάλλει” όχι μόνο δεν είναι δύσκολο αλλά είναι και μια φυσική, ευχάριστη δραστηριότητα.
H Σοφία Τσάκα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΜΕΓΑ δήλωσε σχετικά: «Στη ΜΕΓΑ πιστεύουμε ότι οι πράξεις μας σήμερα καθορίζουν το αύριο που πραγματικά θέλουμε για τον πλανήτη και τα παιδιά μας. Μέσα από το νέο μεγάλο περιβαλλοντικό πρόγραμμα Babytree – Φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται, τα 85.000 δέντρα που θα φυτευτούν στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη We4all, εκτιμάται ότι θα απορροφήσουν περισσότερους από 1.870 τόνους CO2 κάθε χρόνο και θα δημιουργήσουν πάνω από 9.945 τόνους καθαρού οξυγόνου*. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας για συμβολή με μετρήσιμο και ουσιαστικό τρόπο, στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος προς τις μελλοντικές γενιές.

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, συνιδρυτής της We4all, δήλωσε σχετικά: «Η νέα μας αυτή δράση με την ΜΕΓΑ είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια που έχουμε κάνει ποτέ στην Ελλάδα ως οργανισμός για μαζική αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης και της αποψίλωσης των δασών μας αλλά και για την δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας. Ευχαριστούμε πολύ την ΜΕΓΑ και τους ανθρώπους της που από σήμερα είναι οι πιο σημαντικοί υποστηρικτές του έργου μας.»

  • Τα επιστημονικά στοιχεία που παρέχονται στο παρόν είναι προσεγγιστικά, κατά μέσο όρο, αφορούν δέντρα στην ώριμη ηλικία τους και έχουν ληφθεί από πηγές που είναι προσβάσιμες σε όλους στο διαδίκτυο. Τα δέντρα που φυτεύονται στην προσπάθειά μας είναι είδη κατάλληλα για τα τοπικά οικοσυστήματα που προάγουν την βιοποικιλότητα και επιλέγονται μετά από την σύσταση δασολόγων και γεωπόνων.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *