Socialinnov: Ξεκίνησε ο 4ος κύκλος δωρεάν μαθημάτων START School of Code για αποφοίτους σχολών STEM

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση έναρξης του 4ου εκπαιδευτικού κύκλου δωρεάν μαθημάτων του START School of Code: FrontEnd Developer Bootcamp, που υλοποιεί η Socialinnov στο πλαίσιο του προγράμματος START Project. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Costas M. Lemos Foundation, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του προγράμματος Εmpowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (EATA), καθώς και της Deloitte ως εταίρου απασχολησιμότητας.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του START School of Code εστιάζει στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας στους 49 συμμετέχοντες τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να έχει ένας νέος Front-End προγραμματιστής. Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν μέσα από διαδικασία αξιολόγησης, ενώ συνολικά το πρόγραμμα έλαβε 144 αιτήσεις, αναδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον των νέων ατόμων προς τον προγραμματισμό.

Πολλά είναι τα στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν τη δυσανάλογη συμμετοχή γυναικών και κοριτσιών στους τομείς STEM, παρόλο που αποδεδειγμένα αυτοί είναι οι τομείς που παρουσιάζουν παγκοσμίως τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης, μηδαμινά ποσοστά ανεργίας και πολύ ελκυστικά πακέτα αποδοχών.

Στο START School of Code 2022, το 50% των ωφελούμενων είναι γυναίκες, που έχουν αποφοιτήσει από σχολές STEM και θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον προγραμματισμό. Στους στρατηγικούς στόχους της Socialinnov είναι, μέσα από τα προγράμματά της, να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες και κορίτσια να στραφούν σε σχολές STEM και στον προγραμματισμό και να βοηθήσει να μειωθεί το έμφυλο χάσμα στους τομείς αυτούς.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όσοι αποφοιτήσουν θα έχουν αποκτήσει πολύτιμα εφόδια για να εργαστούν στον τομέα προγραμματισμού για το web, ενώ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν σε εργαστήρια ενδυνάμωσης επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων.

Ο νέος εκπαιδευτικός κύκλος του START School of Code: FrontEnd Developer Bootcamp έχει συνολική διάρκεια 130 διδακτικές ώρες και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023. Παράλληλα με τα μαθήματα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια επαγγελματικής και προσωπικής ενδυνάμωσης, με στόχο τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Στο τέλος του προγράμματος, θα διοργανωθεί η “Ημέρα Καριέρας” του START School of Code, όπου οι απόφοιτες και οι απόφοιτοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία συνεντεύξεων για θέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

***

Σχετικά με τη Socialinnov:

Η Socialinnov είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική οργάνωση που εστιάζει στην εξάλειψη του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων και του μεγάλου ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η οικοδόμηση καλύτερων μαθησιακών εμπειριών για την εκπαίδευση των νέων και άλλων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να τους δοθούν τα εφόδια για ένα καλύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό μέλλον. Ξεκίνησε το 2013 ως ο εκπαιδευτικός και κοινωνικός βραχίονας του Found.ation, μιας κορυφαίας πλατφόρμας καινοτομίας και τεχνολογίας που εδρεύει στην Αθήνα. Η Socialinnov αναπτύσσει προγράμματα που ενισχύουν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με τη συνεργασία ενός μεγάλου δικτύου οργανισμών-εταίρων, φορέων και εκπαιδευτών. www.socialinnov.gr

Σχετικά με το START Project:

Το START Project αποτελεί έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό κόμβο, ανοιχτό σε όλους, που προσφέρει δωρεάν προγράμματα εκμάθησης πληροφορικής και ψηφιακών δεξιοτήτων στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Το START Project ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017 στο ιστορικό κτίριο της Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη και μεταφέρθηκε το 2022 στο Σεράφειο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, παρέχοντας δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις, και έκτοτε έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 10.000 άτομα. Αποτελεί καθημερινά σημείο συνάντησης, ανοικτό και προσβάσιμο προς όλους, που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, και φιλοδοξεί να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την τεχνολογική εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα. www.startproject.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *