Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας «The Diamond Challenge»

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας «The Diamond Challenge» που απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων όλης της χώρας.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 2012 σε 35 χώρες, υπό την αιγίδα του Horn School of Entrepreneurship του University of Delaware (https://diamondchallenge.org/).
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές του Λυκείου να εργαστούν σε ομάδες, να αποκτήσουν γνώσεις με βιωματική μέθοδο, να καλλιεργήσουν προσωπικές δεξιότητες, να ζήσουν μια επιχειρηματική εμπειρία, να επιλύσουν προβλήματα, να
χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για την αξιοποίηση των ιδεών τους και να δημιουργήσουν, ανεξάρτητα από τη μελλοντική τους καριέρα.
Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού για την Ελλάδα είναι «Καινοτόμες Λύσεις για Κοινωνικά Ζητήματα (Social Innovation)». Κάθε ιδέα που θα κατατεθεί πρέπει να συμβάλλει στην επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος και να έχει θετική συνεισφορά στον πολίτη, την κοινωνία και το περιβάλλον.
Αρχικά, δημιουργούνται ομάδες 2-4 μαθητών Λυκείου, οι οποίες θα αναλάβουν να μελετήσουν κοινωνικά προβλήματα και να προτείνουν πρωτότυπες και βιώσιμες ιδέες για την επίλυσή τους. Κάθε ομάδα συνεργάζεται με έναν εκπαιδευτικό του Σχολείου, ο οποίος έχει το ρόλο του συμβούλου/μέντορα στις προσπάθειες των μαθητών.

Η συμμετοχή των μαθητών και των Σχολείων γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Γλώσσα του διαγωνισμού είναι η αγγλική.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε 3 φάσεις:

 • Πρώτη Φάση : ηλεκτρονική εγγραφή των ομάδων στην ιστοσελίδα https://webportalapp.com/sp/login/diamond_challenge_24
  H εγγραφή πρέπει να γίνει από ένα μέλος της ομάδας. Παράλληλα με την εγγραφή, πρέπει να υποβληθεί μια πρωτότυπη ιδέα (με προθεσμία υποβολής την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024) στον τομέα «Καινοτόμες Λύσεις για Κοινωνικά Ζητήματα (Social Innovation)» η οποία αποτελείται από:
  o κείμενο που δε θα ξεπερνά τις 5 σελίδες (περιθώριο 1, μέγεθος γραμματοσειράς 12,
  τύπος αρχείου: csv, doc, docx, ή pdf), και
  o παρουσίαση (PowerPoint, Prezi ή Keynote) μέχρι 10 διαφάνειες, η οποία θα αναδεικνύει την επιχειρηματική δομή και την ανάπτυξη της ιδέας (Pitch Deck).
  Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού είναι να υποβληθούν τουλάχιστον 20 ιδέες. Στη συνέχεια, οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από κριτές του Diamond Challenge ώστε να επιλεγούν τουλάχιστον 10 ομάδες οι οποίες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση.
 • Δεύτερη φάση: υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, 15342, Αγία Παρασκευή Αττικής), το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους (5 λεπτά) και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών της κριτικής επιτροπής (3 λεπτά).
  Στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της καινοτομίας, της κοινωνικής υπευθυνότητας και της επιχειρηματικότητας. Για τις πρώτες
  10 ομάδες ορίζονται τρεις κριτές και για κάθε τρεις επιπλέον ομάδες, προστίθεται ένας ακόμη κριτής. Τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, email) όσων συμμετάσχουν με οποιαδήποτε ιδιότητα στον διαγωνισμό θα αποσταλούν στους υπεύθυνους του Diamond Challenge.
  Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει την ομάδα η οποία θα λάβει μέρος στην επόμενη φάση και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Επίσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
 • Η τελική φάση και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Delaware, στο Newark των Η.Π.Α. από 25 έως 27 Απριλίου 2024.
  Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή της αίτησής σας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://diamondchallenge.org/
  Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση, μπορείτε, επίσης, να απευθύνεστε στον υπεύθυνο του Διαγωνισμού για το Pierce, κ. Μιχαήλ Θεοδοσόπουλο, Καθηγητή Οικονομικών (mtheodosopoulos@acg.edu , τηλ. 6937 361948)


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *