ΟΛΜΕ : Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Προέδρων της 21 Οκτωβρίου. Όχι σε απεργία/στάση. Ναι στα ενιαία κείμενα

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ 21.10.2023

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των Προέδρων στην οποία:

  1. Κατατέθηκε πρόταση για 24ωρη απεργία. Η πρόταση δεν έλαβε το απαιτούμενο από το καταστατικό ποσοστό και δεν υπερψηφίστηκε.
  2. Κατατέθηκε πρόταση για απεργία αποχή από την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Η πρόταση δεν έλαβε το απαιτούμενο από το καταστατικό ποσοστό και δεν υπερψηφίστηκε.
  3. Κατατέθηκε πρόταση για υιοθέτηση των ενιαίων κειμένων της ΟΛΜΕ για την αντιμετώπιση της αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με ποσοστό 57,3% (43 υπέρ από τις 75 ΕΛΜΕ).
  4. Κατατέθηκε πρόταση για απεργία αποχή από μέντορες και συντονιστές. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με ποσοστό 72% (54 υπέρ από τις 75 ΕΛΜΕ). Τις αμέσως επόμενες ημέρες το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα καταθέσει το απαραίτητο εξώδικο ώστε να τεθεί σε ισχύ η απεργία αποχή. Θα ακολουθήσει ενημέρωση μόλις κατατεθεί το εξώδικο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ η Γενική Συνέλευση των Προέδρων είναι το ανώτερο όργανο της Ομοσπονδίας (μετά το Συνέδριο)  και οι αποφάσεις της είναι δεσμευτικές για όλες τις ΕΛΜΕ-μέλη της ΟΛΜΕ, ακόμα κι αν αυτές είχαν άλλες αποφάσεις που στην Συνέλευση μειοψήφησαν, όπως ακριβώς ισχύει για τις αποφάσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ και του Συνεδρίου.

Καλούμε όλους/ες  τους/τις εκπαιδευτικούς να στρατευτούν στην απόφαση για κατάθεση των ενιαίων κειμένων σε όλες τις φάσεις της αξιολόγησης των σχολείων ώστε να εμποδίσουμε την  κατηγοριοποίηση των σχολείων μας. Διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για απόλυτα νόμιμη και ασφαλή δράση.

Καλούμε όσους/ες εκπαιδευτικούς έχουν οριστεί ως μέντορες ή συντονιστές/στριες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αποχή από τα καθήκοντα αυτά. Για την συμμετοχή στην απεργία αποχή θα αποσταλούν ακριβείς οδηγίες αμέσως μετά την κατάθεση του σχετικού εξωδίκου από το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *