Σε λειτουργία το site του συνθέτη Τάσου Γκρους

Το site (https://tasosgrous.gr/) του Τάσου Γκρους, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, βρίσκεται σε λειτουργία. Σε αυτό οι επισκέπτες μπορούν να βρουν συγκεντρωμένη και ταξινομημένη όλη τη δισκογραφία του (προσωπικούς δίσκους, συμμετοχές, βιβλία-CD και μελοποιημένη ποίηση). Επίσης, παρουσιάζονται ανέκδοτα κείμενά του, κριτικές για το έργο του, εκδηλώσεις, φωτογραφίες, ειδήσεις, συνεντεύξεις, δημοσιεύσεις και βιογραφικά στοιχεία.
Ο Τάσος Γκρους γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσική κιθάρα και από την ηλικία των 15 χρόνων άρχισε να μελοποιεί αγαπημένα του ποιήματα. Το 1986 ξεκίνησε η καλλιτεχνική του δραστηριότητα με τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ της Ιθάκης, όπου βραβεύεται με το πρώτο βραβείο σύνθεσης. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 250 τραγούδια του σε 14 προσωπικούς δίσκους καθώς και σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Πολλά από αυτά έγιναν μεγάλες επιτυχίες («Χαλκίδα», «Με τα φτερά του έρωτα», «Ο Παναγής» κλπ.). Τα τραγούδια αυτά έχουν γραφτεί πάνω σε στίχους μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών (Κ. Βάρναλης, Γ. Ρίτσος, Π. Νερούδα, Μπ. Μπρεχτ κ.ά.) καθώς επίσης και σε στίχους σημαντικών στιχουργών (Η. Κατσούλης, Λ. Παπαδόπουλος, Θ. Γκόνης, Ι. Πανουτσόπουλος, Β. Βελώνιας και A. Tori κ.ά.). Τα έχουν ερμηνεύσει κορυφαίοι τραγουδιστές (Μ. Λιδάκης, Β. Σαββίδη, Γ. Νταλάρας, Μ. Μητσιάς, Ν. Βενετσάνου, Φ. Βελεσιώτου, Α. Καλογιάννης, Β. Σκουλάς, Ψαραντώνης, Δ. Μητροπάνος, Β. Παπακωνσταντίνου, Π. Θαλασσινός) αλλά και νεότεροι αξιόλογοι (Α. Καπαρού, Β. Ίκαρη, Α. Καψοκαβάδης, Α. Σμυρνάκης κ.ά.)

Υπεύθυνη για τη δημιουργία και τη λειτουργία του site είναι η ArtsPr, η εταιρεία επικοινωνίας που εξειδικεύεται στην κατασκευή ιστοσελίδων για καλλιτέχνες, συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *