Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανοικτών Πανεπιστημίων της EADTU “I•HE2023: Innovating Higher Education”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανοικτών Πανεπιστημίων της EADTU με τίτλο “I·HE2023: Innovating Higher Education”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από 4 έως 6 Οκτωβρίου 2023 με τη συν-διοργάνωση του Anadolu University.

To εν λόγω συνέδριο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικές ευρωπαϊκές, κυρίως, πόλεις και επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν νέες τάσεις αλλά και παράγοντες που επηρεάζουν την παγκόσμια και ευρωπαϊκή Ανώτατη Εκπαίδευση. Επισημαίνεται ότι το Συνέδριο του 2022 είχε διοργανωθεί από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Φέτος, η ελληνική συμμετοχή ήταν για άλλη μια φορά μεγάλη, καθώς παρουσιάστηκαν 15 εργασίες Καθηγητών και μελών του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΕΑΠ. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η εργασία του Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού, Καθηγητή Στέλιου Ζερεφού.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, Ο Πρόεδρος του Ε.Α.Π., Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους Προέδρους και Πρυτάνεις των Ανοικτών Πανεπιστημίων και να συζητήσει θέματα περαιτέρω συνεργασιών, δεδομένου ότι με αρκετά πανεπιστήμια έχουν ήδη συναφθεί συνεργασίες.

Στην τελετή λήξης ανακοινώθηκε ότι το επόμενο συνέδριο θα διεξαχθεί στην Κύπρο από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Τέλος ο Πρόεδρος του ΕΑΠ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην έδρα του Πατριαρχείου στο Φανάρι, ο οποίος έχει αναγορευθεί Επίτιμος Καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνών του ΕΑΠ, και με την ιδιότητά του αυτή αναμένεται να απευθύνει μήνυμα με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Ιδρύματός μας την προσεχή Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *