Σ. Κερασιώτης: Μήνυμα στους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Κερασιώτης Σεραφείμ

Μαθηματικός                                                       

Επίτιμος Πρόεδρος Ο.Λ.Τ.Ε.Ε

Αγαπητοί συνάδελφοι των ΕΠΑ.Λ, εύχομαι σε όλους και στον καθένα χωριστά καλή δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

Κάθε νέα σχολική χρονιά έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και δυσκολίες σε σχέση με προηγούμενες και τίποτε δεν είναι δεδομένο. Από τον εκπαιδευτικό η κοινωνία ζητά πολλά και σε πολλές περιπτώσεις ζητά πάρα πολλά.

Ο εκπαιδευτικός έχει το πολύ δύσκολο έργο να συνομιλεί με τις ψυχές των μαθητών του, να τις σμιλεύει, να τις γαληνεύει και να τις εναρμονίζει με τους εαυτούς των.

Είμαι σίγουρος ότι στα ΕΠΑ.Λ  οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν για άλλη μια σχολική χρονιά τον καλύτερο εαυτό τους για την μόρφωση, την παιδεία και την ειδίκευση των μαθητών τους.

Τα ΕΠΑ.Λ είναι ο μοναδικός τύπος Λυκείου που παρέχει στους απόφοιτους δύο τίτλους σπουδών, απολυτήριο λυκείου και πτυχίο ειδικότητας. Οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ αποφοιτούν με την συνεργασία και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, με πολλαπλά εφόδια μόρφωσης, παιδείας και ειδίκευσης, δίνοντάς τους πολλές διεξόδους ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εξέλιξης.

Το να υπηρετούμε ως εκπαιδευτικοί στην Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση είναι μεγάλη τιμή και το χρέος μεγάλο. Η προσφορά μας στους μαθητές της ΤΕΕ είναι πολλαπλά σημαντική και ιδιαίτερη για πολλούς  διακριτούς λόγους.

Καλή δύναμη σε όλους σας.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *