Συνεργασία We4All με ASTRA ZENECA

Μια συνεργασία με σκοπό την περιβαλλοντική αφύπνιση στη νέα γενιά και την υιοθέτηση μιας βιώσιμης καθημερινότητας με καλές πρακτικές.

  Συμμετέχοντας ενεργά στην τέταρτη και τελευταία πράξη του βραβευμένου τετραετούς προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας της AstraZeneca Ελλάδας με τίτλο «Προστατεύουμε το περιβάλλον…με πράξεις», η οποία είχε ως κεντρικό μήνυμα «Μοιράζουμε τη γνώση», ταξιδέψαμε σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Κρήτη, επισκεφτήκαμε 23 σχολεία και μοιράσαμε τη γνώση μας σε 893 μαθητές. Η εταιρεία υποστήριξε δυναμικά τη δράση του οργανισμού μας Green Future, την οποία ενέταξε μέσα στους πυλώνες της και μαζί, πραγματοποιήσαμε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μαθητές αναφορικά με την περιβαλλοντική κρίση που διέρχεται ο πλανήτης μας και την αντιμετώπισή της.  
  Η δράση έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα Μαΐου – Νοεμβρίου 2022 δίνοντας την ευκαιρία σε συνολικά 893 μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη φύση μέσα από τη βιωματική και συμμετοχική μάθηση. Μέσω διαδραστικών παρουσιάσεων που πραγματοποιήσαμε, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για τις απλές, πρακτικές λύσεις που τα ίδια μπορούν να εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να συνεισφέρουν στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, εθελοντές εργαζόμενοι της AstraZeneca συμμετείχαν μαζί τους σε συμβολική δενδροφύτευση στο προαύλιο του σχολείου ή σε ένα ευχάριστο διαδραστικό παιχνίδι με θέμα την προστασία της φύσης.  
  Η κα Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου δήλωσε:  «Με τη δράση «Μοιράζουμε τη γνώση» κλείνει ένας τετραετής κύκλος επιτυχημένων δράσεων με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την AstraZeneca Ελλάδας. Έχοντας θέσει την προστασία του περιβάλλοντος ως έναν από τους βασικούς πυλώνες πραγμάτωσης της στρατηγικής μας για τη βιωσιμότητα, θεωρούμε ευθύνη μας να συμβάλλουμε στην προαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της νέας γενιάς, η οποία θα «κληρονομήσει» έναν πλανήτη με σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση. Μέσω της φετινής δράσης μας βοηθήσαμε τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της προστασίας της φύσης για την υγεία και την ευεξία όλων μας, ώστε να γίνουν φορείς της θετικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο πλανήτης μας».  
  Λίγο πριν καλωσορίσουμε το Νέο Έτος, μπορούμε να κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία αφού με αυτή τη σημαντική συνεργασία 893 παιδιά υποσχέθηκαν να είναι υπεύθυνοι πολίτες αυτού του κόσμου και να μεταφέρουν το μήνυμα σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.  

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *