Πρόεδρος ΟΛΜΕ Ν.Παπαχρήστος: Τιμωρητική η απόφαση Γαβρόγλου για τις 30 ώρες

Συνέντευξη στα dikaiologitika.gr  παραχώρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Ν. Παπαχρήστος.

«Εχουμε υποχρεωθεί να κάνουμε κι άλλες εργασίες, πέραν τη διδασκαλίας, όπως π.χ. η γραμματειακή υποστήριξη. Ωστόσο όταν δεν είχαμε διοικητικές εργασίες, μπορούσαμε να αποχωρίσουμε από το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος.

Επισημαίνει τις επιπλέον εργασίες που κάνει κάθε εκπαιδευτικός και εξηγεί γιατί δεν μπορεί να διορθώσει τα γραπτά των μαθητών του στο σχολείο.

«Οι εκπαιδευτικοί κάνουν πολλές εργασίες στο σχολείο πέρα της διδασκαλίας. Για παράδειγμα επειδή δεν υπάρχει γραμματεία στα ελληνικά σχολεία κάνουν όλες τις γραφειοκρατικές δουλειές. Με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι αρκετή εργασία επιπλέον. Δύο καθηγητές σε κάθε σχολείο έχουν αναλάβει την ηλεκτρονική αλληλογραφία του σχολείου με τη Διεύθυνση και το Υπουργείο σε σειρά εντύπων που έρχονται καθημερινά και πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Κάποιοι καθηγητές είναι υπεύθυνοι τμήματος, που περνούν τις απουσίες και ενημερώνουν είτε τηλεφωνικά, είτε με επιστολή τους γονείς. Άλλος εκπαιδευτικός είναι ορισμένος για το πρωτόκολλο, αναλαμβάνει να φωτοτυπήσει όλη την αλληλογραφία και να την περάσει στο φάκελο αρχείου. Άλλος κρατάει τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Άλλοι εκπαιδευτικοί κάνουν πρόσθετη εργασία προετοιμάζοντας τις εκδηλώσεις γιορτών του σχολείου, πέραν των διδακτικών ωρών.  Ο νόμος του ‘85 μας υποχρεώνει να κάνουμε όλες τις εργασίες εκτός των διδακτικών ωρών, και όταν δεν είχαμε διοικητική δουλειά, μπορούσαμε να αποχωρήσουμε. Με αυτή την απόφαση ο υπουργός σε υποχρεώνει να κάθεσαι και να κοιτάς το ταβάνι»!

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την συνέντευξη του κ. Παπαχρήστου στα dikaiologitika.gr 

Πηγή dikaiologitika.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *