Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς: «Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη» Περίπατος στο κέντρο της Αθήνας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου (ώρα 11:00),  αρχιτεκτονικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο συνάντησης το MUSEUMSHOP του ΠΙΟΠ, στη Στοά Σπυρομήλιου.


Με αφετηρία τις εκδόσεις του ΠΙΟΠ «Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών» (2012), του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, και «Γρίφοι για την Αθήνα» (2021) της Τόνιας Καφετζάκη, σε εικονογράφηση Παναγιώτη Πανταζή, η δράση αναπτύσσεται από το εμπορικό στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή, που παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, αποσκοπεί στη γνωριμία των συμμετεχόντων με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της Αθήνας. Η περιήγηση διερευνά και όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών. Η διαχρονική παρουσίαση των κτηρίων με βιωματικά στοιχεία συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας «μνημείο» και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στο MUSEUMSHOP του ΠΙΟΠ θα διατίθενται με έκπτωση 30% τα δύο βιβλία που ενέπνευσαν τον περίπατο, «Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών» και «Γρίφοι για την Αθήνα».

Η συμμετοχή στον περίπατο είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότηταςΑπαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα, 210 3256924 και 210 3256930, καθημερινά 

12:00-17:00.

Ώρα προσέλευσης: 10:30-10:45.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *