Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Βιωματικά Προγράμματα Ξεναγήσεων 2018-2019 «Ένας ήρωας & εσύ!»

Περιηγήσεις στα βάθη του χρόνου, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και στο επίκεντρο όλων οι ίδιοι οι μαθητές. Το πρόγραμμα «Ένας ήρωας & εσύ!», απευθυνόμενο σε μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την Γ’ Λυκείου, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, προσκαλεί τα σχολεία, τους παιδικούς συλλόγους και τα ιδρύματα της Ελλάδας σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία που συνδυάζει διασκέδαση και γνώση.

Ο σκοπός του προγράμματος, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019, θα είναι να προσφέρει μια εναλλακτική μορφή προσέγγισης ενός μουσειακού χώρου, όπου οι μαθητές κάθε ηλικίας θα γνωρίσουν τα σπουδαιότερα γεγονότα, πρόσωπα και κειμήλια της Ελληνικής ιστορίας με τρόπο αλληλεπιδραστικό, εμπειρικό και καινοτόμο . Το μοναδικό αυτό ταξίδι στο χρόνο θα «στεγάζεται» στους εκθεσιακούς χώρους του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των γεγονότων που σημάδεψαν την πορεία του ελλαδικού χώρου και του ελληνικού κράτους. Από την Αρχαιότητα και την ανάπτυξη του Μυκηναϊκού, του Κυκλαδικού και του Μινωικού Πολιτισμού, στην Επανάσταση του 1821, έως και την Απελευθέρωση της Ελλάδας το 1944 από την Τριπλή Κατοχή, οι περιηγήσεις του προγράμματος «Ένας ήρωας & εσύ!» αποκτούν όχι μόνο ζωντανό και παραστατικό, αλλά παράλληλα και θεματικό χαρακτήρα, καθώς φροντίζουν να ανταποκρίνονται με συνέπεια  στο βιβλιακό υλικό της κάθε σχολικής βαθμίδας.

Ωστόσο η γνωριμία με την ιστορία δε σταματά στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Οι μαθητές, μέσα από μια πλειάδα πρωτότυπων δραστηριοτήτων που θα διεξάγονται με το πέρας των περιηγήσεων στις ευρύχωρες και φιλόξενες αίθουσες του Πολεμικού Μουσείου , θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να βοηθήσουν τις γυναίκες της Πίνδου να εφοδιάσουν και να εξοπλίσουν τους στρατιώτες στα ελληνοαλβανικά σύνορα, να προετοιμάσουν τους αγωνιστές του ’21, να συντονίσουν τα στρατεύματα για τη μάχη, να κλέψουν τις πατάτες από την αποθήκη του Ιωάννη Καποδίστρια, και σε γενικότερες γραμμές να δώσουν στους μαθητές τον παλμό και την ένταση ενός… ήρωα σαν και αυτούς! Τα ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια που πλαισιώνουν το πρόγραμμα, επιδιώκουν να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές ένα ιστορικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο μέσα από την οικεία και διασκεδαστική διαδικασία του παιχνιδιού, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το γνωστικό εύρος και τις δυνατότητες της κάθε σχολικής βαθμίδας. Kατόπιν γραπτής έγκρισης με την σχολική μονάδα, υπάρχει και η δυνατότητα λήψης  αναμνηστικής φωτογραφίας η οποία αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σχολείο.

Το πρόγραμμα «Ένας ήρωας & εσύ!» φιλοδοξεί να μεταδώσει τη σημασία της ιστορίας στα παιδιά, δίνοντάς τους έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γνωριμία με το παρελθόν που ξεπερνάει τα «στενά όρια» του σχολικού βιβλίου.

 

*Δίνεται η δυνατότητα ξενάγησης και στην αγγλική γλώσσα*

INFO

Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Ριζάρη 2, Κολωνάκι

Συντελεστές Προγράμματος :

  • Βασίλειος Κούκος (Κοινωνιολόγος-Παιδαγωγός)
  • Γεώργιος Ψάχος (Δημοσιογράφος)

Διάρκεια Προγράμματος : Δύο(2) ώρες

Εισιτήριο : Πέντε (5) Ευρώ

(Δυνατότητα έκπτωσης στο 10% επί του συνόλου των μαθητών)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

–              Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: 210 7252974 – 210 7244464

–              Βασίλειος Κούκος: 6986606961

–              Γεώργιος Ψάχος: 6939459630

Ιστότοπος: www.bilakos31.wixsite.com/enasiroaskiesi

Email: enasiroaskiesi@yahoo.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *