Περίληψη ομιλίας του κ. Στέφανου Τσιτομενέα για την κινητή τηλεφωνία και τις επιπτώσεις.

Ομιλίας του κ. Στέφανου Τσιτομενέα για την κινητή τηλεφωνία και τις επιπτώσεις αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Φ.

Ο κ. Στέφανος Θ. Τσιτομενέας, είναι δρ. Φυσικός, Ηλεκτρονικός & Ραδιοηλεκτρολόγος, Ομότιμος καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά Τ Τ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της ομιλίας:

Πρέπει να αποφεύγεται η μακρά παραμονή μέσα στον λοβό ακτινοβολίας πολύ κοντά στις κεραίες των σταθμών βάσης, ενώ επιβάλλεται τακτική μέτρηση των εντάσεων πεδίου και της αντικεραυνικής διάταξης.

Επιβάλλεται η συντομία στην συνδιάλεξη με το τηλέφωνο στο αυτί (0,5~1 λεπτό) και να ακολουθεί πεντάλεπτη αναμονή, για να ηρεμήσουν τα κύτταρα που επέδρασαν τα ΗΜ πεδία.

Για μεγαλύτερη διάρκεια και από όλα τα παιδιά να χρησιμοποιείται το καλώδιο µε μικρόφωνο/ακουστικό (hands free) ή ανοικτή συνομιλία, αφού όμως το τηλέφωνο απομακρυνθεί 0,5~1m από το σώμα, κάτι που επιβάλλεται και σε κλειστούς χώρους (ιδίως σε ανελκυστήρες, υπόγεια, σήραγγες, οχήματα, πλοία & αεροσκάφη).

Πρέπει επίσης να αποφεύγεται η μόνιμη ενεργοποίηση του ασυρμάτου μικρόφωνου/ακουστικού (Bluetooth), διότι ζωτικά όργανα εκτίθενται επί μακρόν στην ασήμαντη ισχύ ακτινοβολίας που συνυπάρχει µε το ισχυρότερο και µη- ακτινοβολούμενο εγγύς ΗΜ πεδίο, ενώ ο χρήστης σπάνια απομακρύνει την συσκευή από το σώμα του.

Πηγή: Ε.Ε.Φ.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ομιλία του κ. Τσιτομενέα

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *