Παρουσία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο My Gap Feel & Fill Festival της Skywalker, στο Athens Science Festival (ASF) και στην 4η διεθνή έκθεση Energia-TEC

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοινώνει τη συμμετοχή του σε μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα και επιτρέπουν τη φυσική παρουσία επισκεπτών. Συγκεκριμένα, αρμόδιοι από Τμήματα του ΕΑΠ θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους, κάθε ηλικίας, για τις δράσεις και τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου στο φεστιβάλ εκπαίδευσης My Gap Feel & Fill Festival της Skywalker, στο Athens Science Festival (ASF) και στην 4η διεθνή έκθεση Energia-TEC-Φωτισμός. 

Αναλυτικότερα:

My Gap Feel & Fill Festival της Skywalker

To Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΑΠ συμμετέχει στο φεστιβάλ εκπαίδευσης My Gap Feel & Fill Festival της Skywalker, που πρόκειται να λάβει χώρα στις 20 Οκτωβρίου 2022 στον πανεπιστημιακό χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στην Αθήνα (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).

Το φεστιβάλ #MyGap3f22 αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τον επαγγελματικό προσδιορισμό με απώτερο στόχο την απόκτηση soft skills, δεξιοτήτων και γνώσεων, καθώς και τη διευκόλυνση της έρευνας για τη διασύνδεση των σπουδών και των εκπαιδευτικών επιλογών με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Στο χώρο διεξαγωγής θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι από τα πιο δημοφιλή δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας, ώστε να ενημερώσουν τους σπουδαστές-φοιτητές για τις εκπαιδευτικές τους επιλογές κατά τη διάρκεια και με το πέρας των σπουδών τους, αλλά και σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού για θεματικές όπως τη σύνταξη ενός βιογραφικού σημειώματος, τη δημιουργία και την προώθηση του προφίλ τους στο Linkedin, τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, καθώς και τη μετέπειτα διασύνδεση με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επίσης, οι φοιτητές-σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επιλογές τους σε προγράμματα εθελοντισμού, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus.

 Σας περιμένουμε στο δικό μας περίπτερο για να γνωρίσετε τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που παρέχει το ΕΑΠ και τις υπηρεσίες που παρέχει το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΑΠ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Athens Science Festival (ASF)

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετέχει στο Athens Science Festival (ASF),  που επιστρέφει στη δια ζώσης διεξαγωγή του και μας μεταφέρει στο Μέλλον – στους Κόσμους του Αύριο!

Από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2022, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενήσει «το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός της πρωτεύουσας, που από το 2014 φέρνει κάθε χρόνο στο προσκήνιο τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και της Τέχνης».

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα παρουσιάσει εκπαιδευτικές και ερευνητικές καινοτομίες που το διακρίνουν, όπως είναι το Onlabs, ένα εκπαιδευτικό τρισδιάστατο παιχνίδι για υπολογιστή, το οποίο προσομοιώνει ένα εργαστήριο Βιολογίας. Σε αυτό, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει, με ευχάριστο και ασφαλή τρόπο, ρεαλιστική χρήση των εργαστηριακών οργάνων και να εκτελέσει, εικονικά, πειράματα όπως της μικροσκόπησης, της παρασκευής ρυθμιστικού διαλύματος και της ηλεκτροφόρησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Science Festival (ASF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.athens-science-festival.gr/festival-2022/

4η διεθνή έκθεση Energia – TEC

Από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου, το εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία, θα φιλοξενήσει την 4η διεθνή έκθεση Energia TEC – Φωτισμός (https://www.energia-tec.gr/el/default.asp).

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού με το Εργαστήριο Σχεδιασμού Φωτισμού του ΕΑΠ θα συμμετάσχει με περίπτερο, μετατρέποντας την έκθεση σε ένα εργαστήριο καινοτομίας, προβάλλοντας ό,τι πιο σύγχρονο έχουν να επιδείξουν η εκπαίδευση και οι τεχνολογίες φωτισμού. Το περίπτερο της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού με το προσωπικό της Σχολής και του ΕΑΠ αναμένεται να το επισκεφτεί πλήθος κόσμου που θα αποτελείται από επαγγελματίες φωτισμού, μελετητές, κατασκευαστές, αρχές δήμων και περιφερειών καθώς και φοιτητές.

Η έκθεση προσφέρει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από το Διδακτικό Προσωπικό του ΜΠΣ «Σχεδιασμός Φωτισμού» (9 ομιλητές) με θέμα «Φωτισμός: η αναπόσπαστη σχέση του με τον άνθρωπο και η επίδραση με το περιβάλλον». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στις 17:00 – 19:00, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση του ΕΑΠ και τους ομιλητές: https://www.energia-tec.gr/el/readText.asp?textID=498

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *