ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στη 19η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2021

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) προκηρύσσει «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στην 19η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2021».

Από τον εν λόγω διαγωνισμό θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών/-τριών Λυκείου που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 19η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (19th European Union Science Olympiad – EUSO 2021).

Πατήστε εδώ για να δείτε πληροφορίες για τον διαγωνισμό EUSO από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την έγκριση από το ΥΠΑΙΘ

Ο Ελληνικός διαγωνισμός θα σε δύο φάσεις:

στην 1η φάση των Τοπικών Μαθητικών Διαγωνισμών, που θα διοργανωθούν σε επίπεδο σχολείων αρμοδιότητας των Ε.Κ.Φ.Ε. και θα διεξαχθούν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, σε χώρους που θα οριστούν από τα εκάστοτε Ε.Κ.Φ.Ε. και

στην 2η φάση του διαγωνισμού που θα συμμετέχουν ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς και θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021:
 στην Αθήνα για τις μαθητικές ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, και
 στη Θεσσαλονίκη για τις μαθητικές ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και και Ιονίων νήσων.
Οι δύο ομάδες που θα πρωτεύσουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νότιας και Βόρειας Ελλάδας αντίστοιχα θα συμμετάσχουν στην 19η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2021, η οποία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2021 σε χώρα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.
Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, εφόσον τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19 και, επιπλέον, με τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική, υποβάλλοντας ο/η καθένας/καθεμία, στην περίπτωση που επιθυμεί να συμμετάσχει, χωριστά τη δική του/της ατομική συμμετοχή, αφού πληροφορηθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, καθώς και την οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει στα αντίστοιχα στάδια του διαγωνισμού για μεταφορά, διαμονή και διατροφή.
  2. Η τήρηση της δεοντολογίας σχετικά με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών/-τριών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ιδίων και των οικογενειών τους. Στο ίδιο πλαίσιο, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/-τριών ότι δέχεται ο μαθητής/η μαθήτρια να συμμετέχει στον διαγωνισμό και ότι συμφωνεί με τους όρους της προκήρυξης.
  3. Να προσδιορισθεί και να ανακοινωθεί έγκαιρα (σύμφωνα με τη δέσμευση των διοργανωτών) η πόλη και η χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί η 19η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2021, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2021.
  4. Για τη μετακίνηση και τη συμμετοχή στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό να μην προκύπτει δαπάνη για το Δημόσιο.
  5. Οι διοργανωτές να δημοσιοποιήσουν προς το ΙΕΠ απολογισμό καθώς και τα παιδαγωγικά-διδακτικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη διενέργεια του διαγωνισμού τόσο σε τοπικό, περιφερειακό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *