Πανελλαδικές Εξετάσεις: “Υποδείξεις” γονέων προς την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών. Ο ρόλος του Διαδικτύου

Γονείς υποδεικνύουν τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ), ώστε να μη χάσουν μονάδες τα παιδιά τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αναφέρεται σε άρθρο του Απ. Λακασά στο www.kathimerini.gr/ .

Έως τώρα υπάρχουν σχετικές παρεμβάσεις γονέων για θέματα στην Κοινωνιολογία και στη Βιολογία Προσανατολισμού. Μεταξύ αυτών, οι γονείς αμφισβητούν την ορθότητα των ενδεδειγμένων απαντήσεων από τα φροντιστήρια, τα οποία εμφανίζονται να αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ειδικότερα, με επιστολές που κοινοποιούνται και αναπαράγονται στο Διαδίκτυο, γονείς σχολιάζουν ενδεικτικές λύσεις στα θέματα των Πανελλαδικών· ο προφανής λόγος είναι πως τα παιδιά τους έχουν απαντήσει διαφορετικά.

Τι αναφέρουν

Ενδεικτικά, γονείς σε επιστολή τους προς την ΚΕΕ αναφέρουν ότι στην Κοινωνιολογία, με βάση τη διατύπωση του συγκεκριμένου ερωτήματος «Σωστό-Λάθος», η απάντηση δεν είναι «Σωστό» (σημείωση: όπως φέρεται να έχει υποδείξει η ΚΕΕ) αλλά «Λάθος» και παραθέτουν τους λόγους για τους οποίους (σύμφωνα με τους ίδιους) εντέλει πρέπει να ληφθούν ως ορθές και οι δύο απαντήσεις. «Το συγκεκριμένο ερώτημα (σημ.: όπως διατυπώθηκε) ήταν ασαφές και άδικο προς τα παιδιά που έχουν εμπεδώσει το δύσκολο αυτό βιβλίο», δηλώνουν οι γονείς.

Επίσης, στη Βιολογία για τους υποψηφίους του παλαιού συστήματος, οι γονείς θεωρούν ότι η απάντηση που «δίνουν σε ένα θέμα η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων και κάποια φροντιστήρια θα ήταν σωστή μόνο στην περίπτωση που το θέμα δεν έδινε περισσότερες πληροφορίες. Το θέμα όμως δίνει».

Πάγια τακτική της ΚΕΕ είναι να μη σχολιάζει σχετικές παρεμβάσεις γονέων, ωστόσο η άκριτη δημοσίευση διαμαρτυριών και ανοικτών επιστολών στο Διαδίκτυο δημιουργεί ένα πλαίσιο αμφισβήτησης της διαδικασίας.

Πηγή: www.kathimerini.gr/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *