Οξεία αντιπαράθεση Γαβρόγλου – Διαμαντοπούλου για την ΑΔΙΠ

Οξεία απάντηση έδωσε η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, στον νυν υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την επιλογή του νέου προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), αναφέρθηκε στην κ. Διαμαντοπούλου κατηγορώντας την για εργαλειοποίηση της ΑΔΙΠ.

«Ιδιαίτερα στη διάρκεια της υπουργίας της κυρίας Διαμαντοπούλου, η ΑΔΙΠ χρησιμοποιήθηκε ως ένα όργανο, ως ένα εργαλείο για να αναδείξει τις αδυναμίες των ελληνικών πανεπιστημίων και των ελληνικών ΤΕΙ», είπε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Όσο κι αν προσπαθήσει να βγάλει κάποιος συμπέρασμα από τις ασυναρτησίες του κ. Γαβρόγλου, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, δεν μπορεί παρά να σημειώσει την παραδοχή του ότι η ΑΔΙΠ έκανε σημαντική δουλειά» απάντησε η κ. Διαμαντοπούλου.

Και συνέχισε:

«Ξεκινώντας από την ανάδειξη, πράγματι, των αδυναμιών των Πανεπιστημίων και υποβάλλοντας προτάσεις πώς αυτές θα μπορούσαν να διορθωθούν. Η ισοπεδωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Γαβρόγλου για την Ανώτατη Παιδεία, είναι αυτή που οδήγησε την μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, χωρίς καμία αξιολόγηση ιδρυμάτων, προγραμμάτων και διδασκόντων, εξαφανίζοντας εξ ολοκλήρου την ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση από τη χώρα στο βωμό της εξεύρεσης κάποιων ψήφων για τις εκλογές. Και η αναχρονιστική τους αντίληψη για τη Δημόσια Παιδεία είναι αυτή που στρέφεται κατά των μεσαίων και χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, αφού οι «έχοντες» μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η ζημιά που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν σε βάρος της χώρας και της νέας γενιάς είναι ανυπολόγιστη».

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *