Ομάδα Οργάνωση Γη, Πρότυπο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2017-18

Το Πρότυπο  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ομάδας Οργάνωση Γη  προσκαλεί εκπαιδευτικού και μαθητές να γνωρίσουν τα έξι (6) εκπαιδευτικά προγράμματα του ”Κέντρου της Γης”, που είναι προσαρμοσμένα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης!

Tο Κέντρο της Γης είναι ένα βραβευμένο πρότυπο κέντρο μη τυπικής εκπαίδευσης, μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας,  δίπλα στο Πάρκο “Α. Τρίτσης” στο Ίλιον. Στα 6 χρόνια λειτουργίας του περισσότεροι από 100.000 μαθητές έχουν συμμετάσχει στα εκπαιδευτικά  προγράμματα που διοργανώνει, και τα οποία συμβάλλουν στη διάδοση της Περιβαλλοντικής & Κοινωνικής Νοημοσύνης.

Το 2016, το εγχείρημά της Οργάνωσης Γης βραβεύτηκε ως η καλύτερη πρωτοβουλία σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση παγκοσμίως, από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN)!

Η Οργάνωση Γη είναι ένας κοινωφελής μη κερδοσκοπικός ελληνικός οργανισμός με δράση πάνω στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, προσφέρει από το 2012 εναλλακτικούς τρόπους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για Σχολεία, στο Κέντρο της Γης!

Εφαρμόζονται ολιστικές προσεγγίσεις βιωματικής μάθησης με σκοπό την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και των δημιουργικών εμπειριών των μαθητών σε θεματικές όπως η σχέση του ανθρώπου με τη φύση, οι συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής, η προστασία του περιβάλλοντος και πως όλοι μας με μικρά βήματα μπορούμε να στραφούμε προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Για να δείτε αναλυτικά τα προγράμματα του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης   πατήστε εδώ.

Για κρατήσεις επισκέψεων επικοινωνήστε στο τηλ. 2102388275 και στο email kids@organizationearth.org

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *