Οι ιστορίες του παππού Καραγκιόζη. Στο θέατρο ΝΟΥΣ από τον Κώστα Σπυρόπουλο

Ο Κώστας Σπυρόπουλος έρχεται στο Θέατρο ΝΟΥΣ ( Τροίας 34 & Πατησίων ) με την παιδική παράσταση “Οι ιστορίες του παππού Καραγκιόζη. Ο αγαπημένος καραγκιοζοπαίχτης δημιούργησε μία παράσταση για όλη την οικογένεια με φιγούρες από το Σύγχρονο Θέατρο Σκιών του Θανάση Σπυρόπουλου, Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη – Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου .Φιγούρες που μιλούν και περπατούν στη σκηνή και γιγάντια σκηνικά που μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο του Θεάτρου Σκιών!

Ο παππούς Καραγκιόζης, διαβάζοντας μύθους της αρχαιότητας και της μυθολογίας στα Κολλητήρια θα μας κάνει να διασκεδάσουμε αλλά και να διδαχθούμε. Κάθε Κυριακή και μια νέα ιστορία.
Τον παππού Καραγκιόζη ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης .
Η παράσταση θα συνοδεύεται από ζωντανή ορχήστρα.
Στην κίνηση όλων των φιγούρων, οι μαθητές από την Ακαδημία Θεάτρου Σκιών “Θανάσης Σπυρόπουλος”.
Η ιστορική έρευνα έχει γίνει από την Μαρίνα Καψαμπέλη.
Κάθε Κυριακή στις 12:00μ.μ.Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία Δευτέρα με Παρασκευή. Γενική είσοδος 8€.Τηλέφωνο θεάτρου : 2108237333.Έναρξη παραστάσεων Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Εισιτήρια και μέσω του viva.gr

Λίγα λόγια για το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών

Αναλυτικότερα το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών δημιουργήθηκε το 1953 από αείμνηστο Εθνικό μας Καραγκιοζοπαίχτη του Θεάτρου Σκιών, Θανάση Σπυρόπουλο και εκπροσωπεί το Αθηναϊκό Θέατρο Σκιών έχοντας από το 1975 έως σήμερα, δύο μόνιμες σκηνές Καραγκιόζη στην Αθήνα, στο Γαλάτσι και στους Αγίους Αναργύρους, με σκοπό τη διάδοση και διάσωση του Ελληνικού Καραγκιόζη.
Το 2019 ο γιος του Καραγκιοζοπαίχτη Κώστας Σπυρόπουλος έχοντας πλέον μια εμπειρία δεκαέξι ετών στο Θέατρο Σκιών δημιούργησε την πρώτη Ακαδημία Θεάτρου Σκιών στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά την Τέχνη του Θεάτρου Σκιών, με σεβασμό, αγάπη και πάνω από όλα δημιουργία καθώς σκοπός της Ακαδημίας είναι να βγούνε νέοι Καραγκιοζοπαίχτες. 
Επίσης το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών έχει δώσει πληθώρα παραστάσεων στο εξωτερικό και για 10 συνεχόμενα χρόνια στην ΕΡΤ2 έργα του Καραγκιόζη, μέσα από την εκπομπή του “ Χρόνια Συντροφιά με τον Καραγκιόζη ” . Επίσης έχοντας τη μεγαλύτερη συλλογή από φιγούρες, σκηνικά, προγράμματα, οπτικοακουστικό υλικό παραστάσεων κ.α του Θεάτρου Σκιών και όχι μόνο έχει κάνει Μουσεία σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου, Αγίων Αναργύρων, Ηλιούπολης, Κηφισιάς καθώς επίσης έχει εμπλουτίσει με είδη το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο “ ΕΛΙΑ”, το Πανεπιστήμιο Harvard και το Sophia Foundation στην Κύπρο.
Το  Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών είναι μια οικογένεια, που κληροδοτεί την Τέχνη του Καραγκιόζη από πατέρα, σε γιο και εγγονό.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *