Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κορυφαία, σύγχρονα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών. Μέχρι 1/6/2023 η υποβολή αιτήσεων

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα κορυφαία, σύγχρονα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιχειρηματική Οικονομική με Αναλυτικές Μεθόδους (MSc in Business Economics with Analytics) και Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά (MSc in Applied Economics and Finance).

Στην εποχή των προκλήσεων, όπως είναι οι τραπεζικές κρίσεις των Silicon Valley Bank και Credit Swiss, το παγκόσμιο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον αναζητά στελέχη με αντίληψη των οικονομικών φαινομένων, ικανά να συνδυάζουν τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων για να επιλύουν προβλήματα, να καινοτομούν και να ηγούνται. Οι προηγμένες αναλυτικές μέθοδοι για μεγάλα δεδομένα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της έρευνας στα οικονομικά και τη χρηματοοικονομική. Το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ, ως το κορυφαίο τμήμα οικονομικών επιστημών στη χώρα, ακολουθεί τις προκλήσεις των καιρών.

Τα ενισχυμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών MSc in Business Economics with Analytics και MSc in Applied Economics and Finance συνδυάζουν τη γνώση οικονομικών και χρηματοοικονομικών με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων για την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (big data). Τα μεταπτυχιακά προγράμματα στοχεύουν στην ανάδειξη ηγετικών στελεχών για επιχειρήσεις και οργανισμούς που θα συνδυάζουν εμπεριστατωμένη κατανόηση των σύγχρονων οικονομικών φαινομένων με την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων στο πλαίσιο πολύπλοκων οικονομικών συστημάτων, σε τομείς όπως η χρηματοοικονομική, εφαρμοσμένη βιομηχανική οργάνωση, μακροοικονομική,  επιχειρηματική στρατηγική και συμβουλευτική.

Καθηγητές των μεταπτυχιακών μας (από δεξιά προς αριστερά):  Βαγγέλης Διοικητόπουλος- Επικ. Καθηγητής ΟΠΑ,  Σπύρος Παγκράτης-Αν. καθηγητής ΟΠΑ/Διευθυντής ΠΜΣ Επιχειρηματική Οικονομική με Αναλυτικές Μεθόδους, Άγγελος Αλεξόπουλος-Επίκ. Καθηγητής ΟΠΑ, Ηλίας Τζαβαλής-Καθηγητής ΟΠΑ/Διευθυντής ΠΜΣ Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, Τίμος Αθανασίου-(υπό διορισμό μέλος ΔΕΠ)

Οι διδάσκοντες είναι καθηγητές πολυετούς εμπειρίας και με παρουσία σε πανεπιστήμια και οργανισμούς διεθνούς φήμης, όπως το Brown University, Carnegie Mellon, University of Cambridge, University of Maryland, King’s College London, LSE, LBS, Pennsylvania, Queen Mary, Yale.

Ενδιαφερόμενες/οι φοιτήτριες και φοιτητές για τα MSc in Business Economics with Analytics και MSc in Applied Economics and Finance προσκαλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για το ακαδημαϊκό έτος σπουδών 2023-2024. Ενθαρρύνονται αιτήσεις από τα γνωστικά πεδία των οικονομικών, χρηματοοικονομικής, στατιστικής, μαθηματικών, φυσικής, και πολυτεχνείου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/06/2023

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *