Να Μου Γελλάς: Συνάντηση με τον αγαπημένο τραγουδοποιό Νίκο Ζιώγαλα

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου σας περιμένουμε, παρέα με τον αγαπημένο τραγουδοποιό Νίκο Ζιώγαλα, να κάνουμε μαζί μια πολύ όμορφη κουβέντα. Χρόνια τώρα μας κάνει παρέα ο Νίκος Ζιώγαλας. Χρόνια χαϊδεύει τις σκέψεις μας με τον πιο όμορφο τρόπο. Φέτος ξαναβγαίνουμε όλοι με φούρια να βρούμε ήχους, καλλιτέχνες, στίχους, που μας έκαναν «εμάς» και αναζητούμε στιγμές που μας έλειψαν τα τελευταία χρόνια. Πολύ πρόσφατα, σε μια τέτοια στιγμή, ο Νίκος Ζιώγαλας μαζί με άλλους θρυλικούς ροκάδες που αγαπάμε, με έκανε να σηκωθώ από τα τραπέζια, να φωνάξω τα ρεφραίν που μιλάνε στην ψυχή μας και να φύγω γεμάτη. Και όπως τραγουδάω δυνατά το «Μην υποκρίνεσαι» σταματάω στο πρώτο κουπλέ, που κλείνει με τον στίχο «απόψε θέλω να μου γελάς, θέλω να μου γελάς». Χειροκροτάω όσο πιο δυνατά μπορώ σαν να θέλω να πω: «Το ίδιο και εγώ! Ευχαριστώ!»
Με ζωντανό το χειροκρότημα αυτό μέσα μου και με φόντο τη νέα δισκογραφική δουλειά του Νίκου Ζιώγαλα «Άλλες φωνές» (Ogdoo Music Group), στην οποία συμμετέχουν σπουδαίοι καλλιτέχνες, τον βρίσκω ανάμεσα σε συναυλίες και ταξίδια και του ζητάω να είναι ο επόμενος καλεσμένος στις συναντήσεις του Να Μου Γελλάς. Να κάτσει μαζί με δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς, με καφεδάκι ή τσαγάκι που προτιμά και να μιλήσουμε για όποιο θέμα διαλέξει εκείνος. Δέχεται με τον πιο όμορφο και ευγενικό τρόπο.
Αναζητούμε θέμα στις διαδρομές μας. Δε μιλάει για τη μουσική. Σκέφτεται δυνατά πως γεννήθηκε σε ένα χωριό χωρίς ρεύμα και τώρα έχει στα χέρια του τόση τεχνολογία. Σίγουρα ενδιαφέρον. Αλλά δε στέκεται εκεί η μπίλια της κουβέντας μας. «Να πούμε για το τι εφόδια πρέπει να έχει ένα παιδί όταν έρθει η ώρα να φύγει από το σπίτι του και να ξεκινήσει μόνο του πια στη ζωή», λέει. Τα μάτια μου γυαλίζουν από ενθουσιασμό και έκπληξη. Πώς μπήκε αυτό το θέμα; Πώς φτάσαμε να μιλάμε για τα πιο σημαντικά; Θα έπρεπε να το περιμένω ίσως. Μου λέει ότι τα τελευταία 14 χρόνια είναι βασικά πατέρας. Όχι σαν ασχολία, σαν ρόλος. Μιλάμε για το τι κάνει ο καθένας στη δική του αυλή. Πόσο εύκολα θα πούμε για την κοινωνία, το κράτος, τον κόσμο, την επιθετικότητα. Όλα αυτά που είναι «τα παραπλεύρως». Αλλά στο σπίτι θα μάθει το παιδί πώς να χειριστεί τα «παραπλεύρως». Και οι δύο «ξετυλίγουμε τα φύλλα της καρδιάς μας» σ’ ένα καφέ στη Μεσογείων. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μαζί σου αν θες, μεθαύριο στην Πλάκα. Σαν μια παρέα από παλιά.

Βάζω τον καφέ, το δώρο, την εμπειρία. Βάλε τη συμμετοχή και την παρουσία.

Με εκτίμηση,
Νικολέττα Λέκκα

Ενδιαφέρεσαι να είσαι ένας από τους συνομιλητές στη συνάντηση με τον Νίκο Ζιώγαλα;

Συνδέσου στο λογαριασμό σου στο namougellas.com και χωρίς κανένα κόστος και εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου για συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο σύνδεσμο που θα βρεις στη σελίδα της συνάντησης. Οι δέκα συνδρομητές που θα κληρωθούν να συμμετέχουν στη συνάντηση θα ενημερωθούν μέχρι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 10:00.

Δώρο από το Να Μου Γελλάς, σε κάθε συμμετέχοντα, το cd «Άλλες φωνές» του Νίκου Ζιώγαλα, που θα μπορεί να τους αφιερώσει προσωπικά ο καλλιτέχνης στη συνάντηση.

Θέμα συνάντησης: «Τι εφόδια πρέπει να έχει ένα παιδί όταν θα φτάσει η ώρα να φύγει από το σπίτι του και να ξεκινήσει μόνο του πια στη ζωή.»
Ημερομηνία συνάντησης: Σάββατο 11 Νοεμβρίου
Ώρα συνάντησης: 18:00-20:00
Τόπος συνάντησης: Πλάκα (Αθήνα) και μέσω τηλεδιάσκεψης για όσους δε μπορούν να παρευρεθούν ζωντανά.

Να Μου Γελλάς: Το στέκι που έχεις μαζί σου παντού, έγινε πια η παρέα σου όπου κι αν πας.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *