ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας: Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 18 ωρών με θέμα «Όλυμπος, διαδρομή στον τόπο και στην ιστορία». 16 έως 18 Νοεμβρίου 2018

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας θα οργανώσει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης Β’ και Γ’ Αθήνας καθώς και με κρατικές υπηρεσίες και τοπικούς φορείς τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 18 ωρών με θέμα «Όλυμπος, διαδρομή στον τόπο και στην ιστορία».

Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σχετικά με το φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο του Ολύμπου. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αναφέρεται σε θέματα, όπως αειφορική ανάπτυξη παραολύμπιων οικισμών, πολιτιστικές διαδρομές της νοτιοδυτικής πλευράς του Ολύμπου, οικοσυστήματα του Ολύμπου, αειφορία κ.ά.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι επίσης να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει με βιωματικό τρόπο τους εκπαιδευτικούς για τη σημασία και την ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων για προστατευόμενες περιοχές, παραδοσιακούς οικισμούς και τοπία περιβαλλοντικής και πολιτισμικής αξίας, καθώς και να τους φέρει σε επαφή με τα προβλήματα και τις δυνατότητες προστασίας και διαχείρισης αυτών των περιοχών. Ακόμη, θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της εμπειρίας που θα αποκτηθεί για το σχεδιασμό προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία σχετικών με τα παραπάνω αντικείμενα.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 16 έως και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδία παραολύμπιων περιοχών του Δήμου Ελασσόνας.

Η οργάνωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα τελέσει υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και θα υποστηριχθεί από τη Δ/νση Α΄/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης, τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας καθώς  διάφορους τοπικούς, εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Β’ και Γ’ Αθήνας. Οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί θα επιλεγούν από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Στο σεμινάριο μπορούν να λάβουν μέρος και μέλη των ΚΠΕ ως εισηγητές. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Μέσα από τον προϋπολογισμό τους κέντρου (Π.Ε.2.2) θα καλυφθούν:

α)τα έξοδα διαμονής και διατροφής των εισηγητών

β)τα έξοδα διατροφής των συμμετεχόντων (γεύμα ή δείπνο ανά ημέρα προγράμματος)

γ)τα έξοδα προβολής και διαφήμισης, καθώς και οι λειτουργικές δαπάνες του προγράμματος (δαπάνες διαλέξεων, εκπαιδευτικό υλικό, αναλώσιμα, έξοδα καθαριότητας)
Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των επιμορφούμενων και η διαμονή τους θα καλυφθεί από τους ιδίους. Οι μετακινήσεις των μελών ΚΠΕ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο ως εισηγητές, θα καλυφθούν από δικούς τους προϋπολογισμούς κέντρων.

Για την πεζοπορία στις παραολύμπιες περιοχές, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλα ρούχα και ειδικά παπούτσια (αν είναι δυνατό να προστατεύουν τους αστραγάλους), καθώς επίσης και με σακίδιο.

Παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι Π.Ε. των Διευθύνσεων Β/θμιας Εκπ/σης Β΄ & Γ΄Αθήνας να αποστείλουν στο Κ.Π.Ε Κισσάβου-Ελασσόνας,  τα ονόματα των επιλεγμένων εκπαιδευτικών, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *