ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών: My alternative Christmas tree

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)  Έδεσσας Γιαννιτσών  για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί την  καινοτόμα και δημιουργική δράση με τίτλο «Myalternative Christmas Tree».

Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτ/θμιαςκαι Β/θμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας , δηλαδή σε όλους  τους αποδέκτες της πρόσκλησης.

Η πρόσκληση συμμετοχής   αφορά

α)στη δημιουργία εναλλακτικών Χριστουγεννιάτικων δέντρων από απαξιωμένα υλικά ή υλικά σε νέα χρήση και στην αποστολή  σε εμάς φωτογραφίας τους σε μορφή .jpeg ,

β)στη συγγραφή παραμυθιών και στη  γραφή  αναμνήσεων  από προηγούμενα Χριστούγεννα, ευχών και ονείρων…

γ)στη δραματοποίηση παραμυθιών ντυμένων με ηχοτοπία. 

Τα τεχνήματα, οι ευρηματικές ιδέες, οι ιστορίες και  ευχές των σχολείων  (εκπαιδευτικά φύλλα,  νέα και προηγούμενων χρόνων έργα φιλοξενούνται στο My Alternative Christmas Tree, μαζί με το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό μας πακέτο «Τα φετινά  Χριστούγεννα του Δάσους») αναρτώνται στο προαναφερόμενο ιστολόγιο, μιας κι έχουν ιδιαίτερη αξία για το σύνολο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Η ευρηματικότητα, η τεχνογνωσία, η δημιουργικότητα και η υψηλή αισθητική τους   αντικατοπτρίζει την υψηλή ποιότητα του ελληνικού σχολείου!

Η  δράση διοργανώνεται από το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών στο πλαίσιο λειτουργίας και συντονισμού του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ… «ΑΧΡΗΣΤΑ». Απώτερος σκοπός μας είναι η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Η  Πρόσκλησή μας ……………

«…Η γιαγιά βελανιδιά που είχε ζήσει Χριστούγεννα και Χριστούγεννα κούνησε τα μεγάλα της κλαδιά αφήνοντας τα τελευταία φύλλα της να πέσουν: «Όλα αυτά τα χρόνια είδα πολλά νεαρά έλατα να χάνονται. Είναι τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Οι ξυλοκόπο ιέρχονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή με τα ακονισμένα τσεκούρια τους να αστράφτουν πεινασμένα. Κάτι πρέπει να κάνουμε επιτέλους! Όλοι μαζί, έχουμε μεγάλη δύναμη.Πρέπει να τους σταματήσουμε με κάθε τρόπο…» Απόσπασμα από το πρωτότυπο εκπαιδευτικό παραμύθι του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, με τίτλο “Τα φετινά Χριστούγεννα του Δάσους”, συνοδεία φύλλων εργασίας .

Καλούμε τη Σχολική Κοινότητα, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να κατασκευάσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου τους, των τάξεών τους, αλλά και του σπιτιού τους, με τρόπο μοναδικό και εναλλακτικό.

Επιστρατέψτε,φίλοι μας, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας, αντλήστε έμπνευση από το διαδίκτυο, τα βιβλία, τη μεταξύ σας συζήτηση και φτιάξτε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα στολίδια και τις γιρλάντες του, τα κουτιά με τα δώρα και τα ίδια τα δώρα, με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα συμπαράστασής σας στον κόσμο του Δάσους.

Εμείς απλά περιμένουμε να δημοσιεύσουμε άμεσα τα έργα σας στο ιστολόγιο My alternativeChristmas tree (http://myownchristmastree.blogspot.gr/)

στέλνοντας στο myownchristmastree@gmail.comα)την ηλεκτρονική διεύθυνση που διατηρείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και β)το δικό σας χριστουγεννιάτικο άρθρο το οποίο μπορεί να προκύψει συμπληρώνοντας τα Ξεχωριστά φετινά μου Χριστούγεννα . Η ανάρτηση θα γίνει από εμάς.  Θυμηθείτε ότι φωτογραφίες των δημιουργημάτων σας, καθώς και κατάλογος των υλικών από τα οποία τα φτιάξατε –σε μορφή .jpeg-έχουν ιδιαίτερη αξία για όλους εμάς που θα γίνουμε κοινωνοί.

Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε μαζί μας αναμνήσεις και βιώματα από περασμένα Χριστούγεννα, όνειρα και ευχές γι’ αυτά που θα έρθουν…, όπως επίσης και να επισκέπτεσθε τακτικά το χριστουγεννιάτικο ιστολόγιό μας.

Ευχαριστούμε.

Καλές Γιορτές ! 

Για την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *