ΙΕΠ: Συνέδριο Φυσικής Αγωγής με τίτλο «Στρατηγικές ενίσχυσης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής για την υγεία και την κοινωνική ένταξη στο σχολείο για όλους» στο Βόλο 11-12/5/2018

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΤΕΦΑΑ) και τον Δήμο Βόλου συνδιοργανώνει Συνέδριο Φυσικής Αγωγής με τίτλο «Στρατηγικές ενίσχυσης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής για την υγεία και την κοινωνική ένταξη στο σχολείο για όλους», το οποίο θα διεξαχθεί στο Βόλο 11-12/5/2018.

Το Συνέδριο αυτό σκοπό έχει να αναπτύξει τον  επιστημονικό προβληματισμό και διάλογο σε σχέση με την Αξία της Φυσικής Αγωγής στην Εκπαίδευση, μέσω καινοτόμων πρακτικών και βιωματικών δράσεων.

Οι  θεματικές που θα αναπτυχθούν είναι οι εξής:

  1. Άσκηση για την υγεία  – Προγράμματα Σπουδών.
  2. Αναπτυξιακή διαταραχή του Κινητικού Συντονισμού (Μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες)- Ειδική Αγωγή
  3. Διαπολιτισμική κατανόηση μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Στο πλαίσιο αυτό προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να καταθέσουν περίληψη διδακτικών σεναρίων σε φόρμα που επισυνάπτεται.

Τα βέλτιστα διδακτικά σενάρια των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο με τη  μορφή παρουσίασης /πόστερ, ενώ θα δημοσιευθούν και στα πρακτικά του Συνεδρίου που θα εκδοθούν.

Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) των σχολικών μονάδων οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να υποβάλουν το διδακτικό σενάριο που έχουν υλοποιήσει  ή προτίθενται να υλοποιήσουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Π. (https://iep.edu.gr/services/mitroo/), συμπληρώνοντας τη φόρμα που επισυνάπτεται. Το αρχείο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 ΜΒ.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Π. (https://iep.edu.gr/services/mitroo/). Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής (ηλεκτρονικά) από το ΙΕΠ.

Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων είναι η  Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:00 πρωινή τόσο για τα διδακτικά σενάρια, όσο και για τις δηλώσεις συμμετοχής στο Συνέδριο και καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι η Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 πρωινή για τα διδακτικά σενάρια και Δευτέρα 7 Μαϊου 2018 και ώρα 11:00 πρωϊνή για τις δηλώσεις συμμετοχής στο Συνέδριο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: egortsila@iep.edu.gr

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την πρόσκληση του ΙΕΠ 

Φόρμα υποβολής διδακτικών σεναρίων 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *