Εφη-βία: Είμαι η Σάρα, της Βίκυς Σγουρέλλη από τις εκδόσεις Books with Shoes

Βίκυ Σγουρέλλη

Εφη-βία: Είμαι η Σάρα

Πρόλογος-Ανάλυση βιβλίου Ευγενία Δάνδη

Εικονογράφηση: Μανώλης Κοτρώτσιος

Τιμή: 8,50 ευρώ, Σελίδες: 36

Μαλακό εξώφυλλο, Διαστάσεις: 19×27

ISBN: 978-618-85737-1-2

Εκδόσεις Books with Shoes

Πρόκειται για ένα σύντομο, πλήρως εικονογραφημένο, graphic novel, που εξιστορεί την αγωνία ενός έφηβου κοριτσιού, της Σάρας, καθώς παλεύει με τον εαυτό της. Οι σκέψεις της την οδηγούν σταδιακά στην κατάθλιψη και τις διατροφικές διαταραχές καθώς βασανίζεται από τις κοινωνικές απαιτήσεις αλλά και τον τρόπο που βιώνει τα οικογενειακά της προβλήματα και κυρίως τη σχέση με τη μητέρα της. Ο αναγνώστης καλείται να επιλέξει το τέλος της Σάρας. Γιατί ποτέ δεν έχουμε μια μόνο επιλογή.

Το βιβλίο αυτό είναι ένας υποσυνείδητος οδηγός ψυχικής ενδυνάμωσης εφήβων κοριτσιών και αγοριών σε μια εποχή που η ενσυναίσθηση πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό εφόδιο για την επίλυση των προβλημάτων των εφήβων με τον εαυτό τους και τους γονείς τους. Θα μπορούσε, ωστόσο, να χρησιμοποιηθεί ως ένας δίαυλος επικοινωνίας για τους γονείς που προσπαθούν να κατανοήσουν το έφηβο παιδί τους και δε βρίσκουν τον τρόπο.

Η αφήγηση συνοδεύεται από ανάλυση και συμβουλές της ψυχοθεραπεύτριας Ευγενίας Δάνδη.

Η εικονογράφηση του Μανώλη Κοτρώτσιου δένει αρμονικά με το κείμενο.

Οπισθόφυλλο

Η Σάρα είναι ένα κορίτσι στην εφηβεία. Μια εφηβεία τραγική, επώδυνη, με τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα. Οι σελίδες αυτού του βιβλίου χωρίζονται σε ασπρόμαυρες και έγχρωμες, όπως ακριβώς οι σκέψεις μας. Ποιες θα επικρατήσουν; Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς.

«Σκέψεις… Οι σκέψεις είναι κάτι τόσο προσωπικό, κανείς άλλος δεν μπορεί να τις ακούσει. Μπορεί να είναι τόσο πολλές στη διάρκεια της ημέρας, που είναι αδύνατο να τις παρακολουθήσουμε όλες. Έχουν όμως τόση δύναμη. Αυτό είναι ένα από θέματα που θίγει το βιβλίο Εφη-βία: Είμαι η Σάρα. Τις σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας, για τον κόσμο, για τους άλλους. Σκέψεις για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Ειδικά αυτό κυριαρχεί στη ζωή των εφήβων.»

Υ.Δρ. E.Δάνδη Ψυχολόγος – Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια

Βιογραφικό Βίκυς Σγουρέλλη

Η Βίκυ Σγουρέλλη γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο πανεπιστήμιο του Ντέρμπι. Ακολουθούν περαιτέρω σπουδές στην ψυχολογία και χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *