Ευρωπαϊκά Βραβεία δράσης eTwinning: Ανακοινώθηκαν οι νικητές 2019. Για πρώτη φορά ελληνικές συμμετοχές διακρίνονται με 9 βραβεία!

Το eTwinning είναι το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην Ευρώπη. Στη δράση κάθε χρόνο διαγωνίζονται αρκετές εκατοντάδες έργα από όλη την Ευρώπη σε διάφορες κατηγορίες. Το επίπεδο του διαγωνισμού είναι υψηλό και η παιδαγωγική αξία που επιτυγχάνεται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, που συμμετέχουν στα έργα, αυξάνεται ποιοτικά κάθε χρόνο.

Συνολικά 8 συνεργατικά έργα σε 4 ηλικιακές κατηγορίες και 8 έργα σε ειδικές κατηγορίες βραβεύονται για τις μεγάλες προσπάθειές τους να φέρουν την καινοτομία στις τάξεις της Ευρώπης! Μεταξύ τους βραβεύονται 9 ελληνικές συμμετοχές που αναλύονται σε 3 πρώτα βραβεία, 2 δεύτερα και 3 ειδικά!

Στην Ελλάδα, διακρίθηκαν:

Α/Α Βραβείο Τίτλος έργου Σχολείο Εκπαιδευτικοί
1 1ο Ηλικιακή Κατηγορία 16-19 ετών In Sight In Mind  
1ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Αθανασία Γκιότλη
2 1ο Ηλικιακή Κατηγορία 7-11 ετών The story of a 1€uro coin ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Αργυρώ Σπυρογιάννη
3 1ο Μαθητές ηλικίας μέχρι και 6 ετών Storytelling leads to robotics /
 La robotique au service de la littérature enfantine
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Μερόπη Μαστόρη
4 2ο Μαθητές ηλικίας μέχρι και 6 ετών Learning with experiments. ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ “JEANNE D’ ARC” Πέννυ Πανταζοπούλου
5 2ο Ηλικιακή Κατηγορία 7-11 ετών Alohomora! Unlocking borders ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΑΝΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Δήμητρα Διαμαντοπούλου
6 2ο Ηλικιακή Κατηγορία 16-19 ετών Robo-Wonderers ΓΕΛ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ Ιωάννης Κοκκινίδης
7 Ειδικό βραβείο Γαλλικής Γλώσσας Voyage au cœur des cuisines européennes ! ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ Αθηνά Βαρσαμίδου
8 Βραβείο “Peyo Yavorov” – Για ένα έργο που καλλιεργεί την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα  NO BARRIERS TO READING 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Μάγδα Κουτσούρη
9 Βραβείο Yunus Emre για τον Ανθρωπισμό και τη Διαπολιτισμική Κατανόηση  Herit@ge Matters 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Βαρβάρα Ζαντραβέλη

Στη σελίδα https://www.etwinning.net/el/pub/highlights/european-prizes-winners-2019.htm θα βρείτε την πλήρη λίστα των νικητών των 4 ηλικιακών κατηγοριών και των 8 ειδικών κατηγοριών που επιλέχθηκαν από 860 έργα που υποβλήθηκαν!

Δύο από τα έργα που κέρδισαν βραβείο, το “In Sight In Mind” και το “THE TRUTH BEHIND THE PALM OIL” ξεχώρισαν καθώς πραγματεύονταν το φετινό θέμα του eTwinning, τη Δημοκρατική Συμμετοχή.

Αυτά τα έργα είναι σημαντικά παραδείγματα συλλογικής εργασίας και επέδειξαν άριστα επιτεύγματα. 

* Το eTwinning – Η Κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης – , www.etwinning.net, μέρος του προγράμματος Erasmus+, είναι μια εκπαιδευτική κοινότητα πρακτικής από όλη την Ευρώπη, της οποίας τα μέλη μπορούν να συμμετάσχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων, από συζητήσεις με συναδέλφους μέχρι την υλοποίηση συνεργατικών έργων με αξιοποίηση των ΤΠΕ και των Web 2.0 εργαλείων και υπηρεσιών, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ποικίλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης τόσο μέσω διαδικτύου όσο και διά ζώσης.

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning λειτουργεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.) με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

website: http://www.etwinning.gr 

email: etwinning@sch.gr 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *