ΕΠΑΛ Δραπετσώνας: Μαθητές έσπασαν στο ξύλο καθηγητή και τον έστειλαν στο νοσοκομείο

Αποκλειστικό, του Νίκου Παρασκευά από το kanaliena.gr.

Πριν λίγους μήνες είχαμε αποκαλύψει ότι στο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας οι συμπλοκές μαθητών είχαν ξεπεράσει τα εσκεμμένα και οι παραβατικές συμπεριφορές είχαν ως αποτέλεσμα τρεις μαθητές να μεταφερθούν με ασθενοφόρα σε εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Δυστυχώς με το θέμα δεν ασχολήθηκε κανένας και το κακό, όχι μόνο επεκτάθηκε και σε άλλα σχολεία της περιοχής αλλά χειροτέρεψε κιόλας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε βδομάδα σχεδόν έχουμε βιαιοπραγιες μεταξύ μαθητών αλλά και μαθητριών για ασήμαντες αιτίες όπως ερωτική αντιζηλία ,διεκδίκηση προτεραιότητας στην είσοδο ή την έξοδο από το σχολείο, ανταγωνισμός για την εξουσία, επίδειξη δύναμης κλπ.

Τελευταια όμως, ειδικά στο συγκεκριμένο σχολείο ή κατάσταση έχει ξέφυγει.Πριν λίγες μέρες μαθητές επιτέθηκαν στον προϊστάμενο καθηγητή των εργαστηρίων και του προξένησαν μόλωπες και θλαστικα τραύματα,ενώ προχθές άλλοι μαθητές ξυλοκοπησαν άγρια τον καθηγητή μηχανουργείου επειδή…τόλμησε να τους απαγορεύσει να μπουν στο σχολείο  από την πόρτα που είναι για να μπαίνουν μηχανήματα,αντικείμενα, διάφορα είδη,υλικά καθαρισμού κλπ.Οι μαθητές επέμεναν να μπουν από την συγκεκριμένη είσοδο,ο καθηγητής τους έλεγε ότι για μαθητές και προσωπικό υπάρχει άλλη είσοδος και αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιούν, και επήλθε η ρήξη.

Οι μαθητές σε έξαλλη κατάσταση, που δεν συνάδει με συμπεριφορά ατόμων που είναι φυσιολογικά η δεν έχουν πάρει κάποια ουσία, επιτέθηκαν στον καθηγητή  και τον έσπασαν στο ξύλο με όλη τη σημασία της λέξης. Του προκάλεσαν πολλαπλά τραύματα σε όλο το σώμα, ενώ έπαθε και σοβαρή διάσεση εξ αιτίας των άγριων χτυπημάτων που δέχθηκε στο κεφάλι. Φυσικα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο  όπου παρέμεινε για μια μέρα, λόγω της διασεσης και όταν βγήκε  μετεβη στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας όπου κατέθεσε μυνηση κατά των  μαθητων.

Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά  και προβληματισμό στους γονείς  οι οποίοι έντρομοι βλέπουν ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν από τις διάφορες συμμορίες που λυμαίνονται το σχολείο οι οποίες δεν διστάζουν να στειλουν στο νοσοκομείο ακόμα και καθηγητές.

Βέβαια κρατάει…χρόνια αυτή η κολωνια στο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας που το 2011 είχε 950 μαθητές και σήμερα μετά βίας φτάνει τους 250 αφού οι περισσότεροι το εγκαταλείπουν εξ αιτίας προφανώς των όσων γίνονται.Αυτο όμως δεν απασχολεί  κανέναν αρμόδιο όπως φαίνεται γιατί κανένας δεν ασχολήθηκε με τα όσα συμβαίνουν κατά καιρούς σ αυτό.Ουτε η επιθεώρηση,ούτε το Υπουργείο,ούτε και η τοπική ΕΛΜΕ .

Κι αυτό όντως προκαλεί απορίες καθώς η ΕΛΜΕ Πειραιά ξεσηκώνεται
για…ψύλλου πήδημα. Τώρα που χτυπήθηκε άγρια ένα μέλος της ,ένας καθηγητής, γιατί…σφυρίζει αδιάφορα άραγε;

πηγή: https://kanaliena.gr/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *