Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Συμμετοχή στο 2ο Διεθνές Wellbeingr Forum

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΠ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ WELLBEINGR FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, η Aστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Wellbeingr  διοργάνωσε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, το  2ο Διεθνές Wellbeingr Forum με τίτλο Eνδυναμώνουμε τους Ανθρώπους, Αγκαλιάζουμε τη Γη – Ψυχική Υγεία στο Κέντρο του Οικοσυστήματος που Διασφαλίζει τη Βιωσιμότητα του Πλανήτη, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο στα θέματα ψυχικής υγείας και wellbeing στην Ελλάδα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ζάππειο Μέγαρο και έδωσε έμφαση στην εκπαίδευση ως βασικό εργαλείο ανάπτυξης βιώσιμων κοινωνιών, στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας, στην προώθηση της ψυχικής υγείας και ευεξίας των εργαζομένων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, στη μέτρηση της ευτυχίας και το ρόλο του ΑΕΠ και σε πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως στον κλάδο του wellbeing.

Στο συνέδριο συμμετείχε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ως συντονιστής στην ενότητα με θέμα «Η εκπαίδευση ως βασικό εργαλείο διαμόρφωσης των βιώσιμων κοινωνιών του μέλλοντος» όπου συμμετείχαν o Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Καθ. Περικλής Μήτκας, ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα και Αλβανία, κ. Jari Gustafsson, ο Διευθυντής του Διεπιστημονικού Κέντρου Έρευνας στην Πολιτότητα, την Εκπαίδευση και την Κοινωνία, Καθ. Μιχάλης Κακός και η Επιστημονική Υπεύθυνη του Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας του «Χαμόγελου του Παιδιού», Καθ. Ειρήνη Λεριού.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου τρόπου ζωής, ο οποίος συμβάλει τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, κάνοντάς τους πιο ευτυχισμένους, όσο και στη βιωσιμότητα του πλανήτη.  

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *