Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πανεπιστημιακού Ραδιοφώνου

Ένα ιδιαίτερα σπουδαίο γεγονός για τους Πανεπιστημιακούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της χώρας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου 2023 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου έλαβε χώρα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πανεπιστημιακού Ραδιοφώνου.

Πανεπιστημιακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί από όλη τη χώρα, συγκεντρώθηκαν στην Πάτρα και συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον του μέσου, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με σπουδαίες προσωπικότητες του Ραδιοφώνου της Ελλάδας με σημαντικότερους τους Οδυσσέα Ιωάννου, Κατερίνα Καφεντζή, Κωνσταντίνο Πουλή, Μιχάλη Τσώχο, Σωτήρη Κωσταβάρα, Μιχάλη Βασιλάκη και Ρούλα Κωστακοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Μάρκος Μαραγκός, ενώ αναγνώστηκε και χαιρετισμός του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκου Κορτέση.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς του Πανεπιστημίου Πατρών (UP FM) και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Webradio ΕΑΠ) και συμμετείχαν οι ακόλουθοι:

  • Ράδιο Πάντειο (Πάντειο Πανεπιστήμιο – Αθήνα)
  • Ράδιο Ένταση (Πολυτεχνείο Κρήτης – Χανιά)
  • Studio FM1 (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο – Ηράκλειο)
  • Escapula Radio (Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Ρόδος)
  • Ράδιο Λόφος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Λέσβος)
  • Pulsar Radio (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που οι Πανεπιστημιακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της χώρας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν διά ζώσης, κάτι που καταδεικνύει τη δυσκολία της υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος, το οποίο όμως εν τέλει πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν περί τους 135 Συνέδρους, ο οποίοι αναχώρησαν για τις πόλεις τους με την υπόσχεση η συνάντησή τους να μην αποτελέσει μεμονωμένο γεγονός, αλλά να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, αλλά και να το παρακολουθήσετε ζωντανά στη σελίδα που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του: http://uniradioconference.eap.gr/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *