Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «1924-2024: 100 χρόνια δημιουργικής πορείας του Τομέα Νεότητας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Ο Εθελοντισμός ως Στάση Ζωής». Έως 22/12 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ζωγραφικής σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει μαθητές/μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα ανθρωπισμού, αλτρουισμού και αλληλεγγύης έναντι των συνανθρώπων μας. Θα είναι μια αφορμή για τους/τις μαθητές/μαθήτριες να εντάξουν το «εγώ» στην υπηρεσία του «εμείς».

Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη του διαγωνισμού και τις σχετικές πληροφορίες.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκριτική απόφαση.


Φορέας υλοποίησης του εν λόγω διαγωνισμού είναι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ και πιο συγκεκριμένα ο ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ.
Στοιχεία επικοινωνίας:
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Δ/νση: Λυκαβηττού 1, 106 72 Αθήνα
email: youth@redcross.gr
Διευθύντρια : Μαρία Καστελλάνου.

Αποστολή αιτήσεων συμμετοχής έως 22-12-2023.
(φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/cdL8yHpMEKg8UXc96 )
 Αποστολή έργων έως 31/3/2024


Σκοπός του διαγωνισμού είναι :
 να παρουσιαστεί το πολυσχιδές και πολυδιάστατο πλαίσιο δραστηριοτήτων του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού και εθελοντικού οργανισμού, του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1863 , ενώ αριθμεί περισσότερους από 180 Εθνικούς Συλλόγους σε όλο τον κόσμο.
 Οι μαθητές/μαθήτριες θα έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως: εθελοντισμός, ανθρωπισμός, ουδετερότητα, ανεξαρτησία, παγκοσμιότητα, αμεροληψία και ενότητα, τις 7 θεμελιώδεις αρχές, οι οποίες εμπνέουν τα εκατομμύρια εθελοντών του μεγαλύτερου παγκόσμιου εθελοντικού οργανισμού. (πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.ifrc.org , www.hellenicredcross.gr)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *