Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Εκδρομή στη Λίμνη Κερκίνη | 23-25 Φεβρουαρίου 2024

Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία ξεκινά και πάλι, μετά από χρόνια, τις εκδρομές της, αρχής γενομένης από μια εμβληματική περιοχή για τη φύση και την άγρια ζωή: τη λίμνη Κερκίνη!

 
Στον σπουδαίο αυτόν υγρότοπο παρατηρήθηκαν κατά τις φετινές Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών, πριν από λίγες ημέρες, σχεδόν 90 διαφορετικά είδη πουλιών. Αργυροπελεκάνοι, Φοινικόπτερα, Κορμοράνοι, Λαγγόνες, Ασπρομέτωπες χήνες, Καλημάνες, Νανόκυκνοι, Γερανοί, Αργυροτσικνιάδες, Στικταετοί, Χουλιαρομύτες, Αβοκέτες, έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών καθώς και πολλά είδη αγριόπαπιας, τα οποία αναμένουμε να συναντήσουμε και εμείς.
Και φυσικά, θα επιδιώξουμε να βρούμε και να παρατηρήσουμε τις σπανιότατες Νανόχηνες! Στην Κερκίνη βρίσκεται, αυτήν την εποχή, σχεδόν το σύνολο του ευρωπαϊκού πληθυσμού του είδους αυτού, που αποτελεί το πιο απειλούμενο υδρόβιο πουλί στην Ευρώπη. Φέτος ειδικά, 143 Νανόχηνες ξεχειμωνιάζουν στην Κερκίνη, ένας αριθμός-ρεκόρ δεκαετιών για την περιοχή, αποτέλεσμα της μεγάλης αναπαραγωγικής επιτυχίας της περασμένη άνοιξης. 
 
Αρχηγός στην τριήμερη αυτή εκδρομή, στον υγρότοπο της λίμνης Κερκίνης, θα είναι ο Μαρτίνος Γκαίτλιχ, πλαισιωμένος από τοπικούς συνεργάτες μας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών από επιλεγμένες θέσεις περιμετρικά της λίμνης, καθώς και περιήγηση με βάρκα για την εγγύτερη παρατήρηση και φωτογράφιση πουλιών. Επίσης, έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμά μας και ειδική ενημέρωση για τις Νανόχηνες από συνεργάτη του προγράμματος LIFE LWfG Climate στην περιοχή.
Τέλος, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα γίνει νυχτερινή παρατήρηση τσακαλιών και άλλων νυκτόβιων ζώων, σε συνεργασία με ειδικό επιστήμονα, με τη χρήση εξοπλισμού νυχτερινής παρατήρησης.

 
Η διοργάνωση της εκδρομής γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία GReco και τη Starlite Travel. 

Κόστος: 342 ευρώ κατ’ άτομο, για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο (για τα μέλη της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ θα γίνεται έκπτωση 20 ευρώ).
Συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα μετακινήσεων και διαμονής, πρωινό, ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη, όλες οι ξεναγήσεις, καθώς και η περιήγηση με βάρκα.
Η επιλογή της διαμονής σε μονόκλινο κοστίζει 10 ευρώ επιπλέον. 

 


Για κρατήσεις και πληροφορίες: 
Τηλ.: 6974 817978 (Μαρτίνος Γκαίτλιχ) | E-mail: pterodroma.gr[at]gmail.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *