Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Ημερίδα, 21/5/2022, “Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες – προβληματισμοί και προοπτικές”. Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
διεξάγεται ημερίδα με θέμα:

Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές

Σάββατο 21 Μαΐου 2022
 Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών
(κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30, στάση μετρό Πανεπιστήμιο)
ώρα
έναρξης 10.30 π.
μ

   Επτά Επιστημονικά Σωματεία μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αντικείμενο τις Θετικές Επιστήμες, και πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία -ΕΓΕ, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών-ΕΕΦ, η Ένωση Ελλήνων Χημικών -ΕΕΧ, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία -ΕΜΕ, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας -ΕΠΕ, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας -ΕΠΠΕ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων  –ΠΕΒ, αποφάσισαν (με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής που απαρτίζεται συνολικά από 14 μέλη, 2 από κάθε Επιστημονικό Σωματείο), να συνδιοργανώσουν ημερίδα, με θέμα:

Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές“.

   Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει αρχικά για την παρουσία των γυναικών στους επιστημονικούς τομείς που αφορούν στις Θετικές Επιστήμες, να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία (και ειδικότερα τα νεότερα μέλη της) για το πρόβλημα της περιορισμένης εκπροσώπησης των γυναικών σε αυτούς τους τομείς και να επισημάνει τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτό. Σκοπός της ημερίδας είναι επίσης να περιγράψει καλές πρακτικές και να προτείνει ενέργειες για τη θεραπεία του προβλήματος, δίνοντας μια προοπτική για το μέλλον.

   Η ημερίδα που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30, στάση μετρό Πανεπιστήμιο) με ώρα έναρξης 10.30 π.μ.

   Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας που  ισχύουν.
   Επιπλέον, θα υπάρξει δυνατότητα live-streaming και μετάδοσης στο YouTube https://youtu.be/H7BQoHdV3RE

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *