Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία:Έξι μετάλλια και δεύτερη θέση για την Ελληνική ομάδα στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Αθήνα, 9 Μαΐου 2022

 
     Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία έχει την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσει την μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και την Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπη στην πόλη Αγρός της Κύπρου στις 4-9 Μαΐου 2022. 

Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας σημαντικός θεσμός διεθνούς αναγνώρισης στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Ευρωπαϊκές χώρες με σημαντικές επιδόσεις στα Μαθηματικά, όπως η Αγγλία και η Ιταλία συμμετείχαν στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας με φυσική παρουσία. 

Όλοι οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να διακριθούν σε αυτόν τον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό, κατακτώντας 2 Χρυσά, 2 Αργυρά και 2 Χάλκινα Μετάλλια, φέρνοντας την Ελληνική ομάδα στη 2η θέση της γενικής κατάταξης. Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη όλων των εποχών στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Συγκεκριμένα:

Λιγνός ΟρέστηςΕκπαιδευτήρια Ελληνική ΠαιδείαΧρυσό Μετάλλιο
Φωτιάδης ΠρόδρομοςΓυμνάσιο –Λ.Τ. Νικηφόρου ΔράμαςΧρυσό Μετάλλιο
Λιάμπας ΠαναγιώτηςΕκπαιδευτήρια  ΜαντουλίδηΑργυρό Μετάλλιο
Πετράκης Εμμανουήλ2ο ΓΕΛ ΑγρινίουΑργυρό Μετάλλιο
Τζαχρήστας ΓεώργιοςΔωδωναία Εκπαιδευτήρια ΙωαννίνωνΧάλκινο Μετάλλιο
Γεωργελές Γεώργιος2ο ΓΕΛ ΞάνθηςΧάλκινο Μετάλλιο

     Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο μαθηματικός Αλέξανδρος Συγκελάκης και υπαρχηγός ο μαθηματικός Αθανάσιος Μάγκος.

      Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο των στόχων της για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

        Σημαντική ήταν η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλη αυτή την προσπάθεια.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *