Εκδόσεις 24γράμματα: Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής “Αγρώστις” της Χρύσας Κοντογεωργοπούλου. Σάββατο 15/10/2022 στις 17.30 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Οι Εκδόσεις 24γράμματα σας προσκαλούν, το Σάββατο 15/10/2022 στις 17.30,

στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής «Αγρώστις»

της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών, Χρύσας Κοντογεωργοπούλου,

εντός του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μαρία Κουλούρη, Ποιήτρια

Τζούλια Γκανάσου, Συγγραφέας

Ποιήματα θα απαγγείλει ο Ηθοποιός Χάρης Ασημακόπουλος

Θα προλογίσει ο Ποιητής-Νεοελληνιστής Ηλίας Στόφυλας 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο | 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η πέμπτη ποιητική συλλογή της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών Χρύσας Κοντογεωργοπούλου (Μαγκλίνη), αποτελείται από αρκετές υποσυλλογές, σε μια ενιαία-θα μπορούσε να πει κάποιος-σύνθεση, που διατηρεί ωστόσο την αυτοτέλειά της, και ίσως, μια «συνέχεια» της βραβευμένης συλλογής «Λύπη ένα Φτερό» (Εκδ. 24 Γράμματα). Μια ωδή με στάχυα, μια σιτ-ω-δία (με το λεκτικό παιχνίδι σιτοδεία-σιτωδία), που ουσιαστικά αναφέρεται στο ανθρώπινο δράμα. Με μεικτή τεχνική (οπτικό ποίημα, ποιητικό πεζογράφημα, έμμετρο και ελεύθερο στίχο αλλά και χαϊκού), η ποιήτρια «τραγουδά με στάχυα» τα αιώνια ερωτήματα της ύπαρξης: την προδοσία, τη ματαίωση αλλά και την ελπίδα.      

Βιογραφικό:

Η Χρύσα Κοντογεωργοπούλου (Μαγκλίνη) γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος και Διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Τον Δεκέμβριο του 2021 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την ποιητική της συλλογή «Λύπη ένα Φτερό» (Εκδ. 24 Γράμματα, Μάρτιος 2021), ως μία εκ των καλυτέρων συλλογών εντός της τριετίας. Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου για τον κινηματογράφο, έχει κάνει μεταφράσεις και επιστημονικά βιβλία-δημοσιεύσεις. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες καθώς και σε έγχαρτα ή ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά κι έχουν μεταφραστεί, ενώ το έργο της έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *