Δ. Αποστολόπουλος: Μάλλον, η νέα ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., δεν γνωρίζει ότι και οι μαθητές/τριες των ΕΠΑ.Λ. συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Για μια ακόμα χρονιά δεν εδέησε  να ανακοινωθεί, ταυτόχρονα και για τους δύο τύπους Λυκείου (ΕΠΑ.Λ., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και ΓΕ.Λ.), η  Εξεταστέα ύλη  των  μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τα ΓΕ.Λ. η ύλη του έτους 2024  έχει υπογραφή  από την Υφυπουργό Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου από τις 24 Ιουλίου 2023 και  για τα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ  στις 2 Αυγούστου.

Για τα ΕΠΑ.Λ. πόσο ακόμα θα αναμένουμε; 

Μάλλον,  η νέα ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., δεν γνωρίζει ότι και οι μαθητές/τριες  των ΕΠΑ.Λ. συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ουδόλως παράδοξο.

Έτσι κι αλλιώς, από το πολύ «ενδιαφέρον» διαχρονικά του Υπουργείου, η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.) πάει από το κακό στο χειρότερο από κάθε άποψη.

Αν και θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.

Παρότι, στο  προεκλογικό πρόγραμμά της, η Νέα Δημοκρατία για την παιδεία μας έλεγε ότι: «θα Αναβαθμίσει τα Επαγγελματικά  Λύκεια» και ο Υπουργός διαβεβαίωνε ότι έχει «προτεραιοποιήσει  νομοθετικά την  ειδική  αγωγή  αλλά και την Επαγγελματική- Τεχνική Εκπαίδευση».

Για την ιστορία, έως το σχολικό έτος 2020-21, η ύλη των ΕΠΑ.Λ. ανακοινωνόταν  τέλος Σεπτεμβρίου, αφού είχε ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος!!!

Το δε 2010 δημοσιεύθηκε στις  4/11 σπάζοντας όλα τα ρεκόρ!!!

Από το  σχολικό έτος 2021-22, η ύλη των ΕΠΑ.Λ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ,  ανακοινωνόταν  μία  εβδομάδα  περίπου μετά την γνωστοποίηση της  ύλης των ΓΕ.Λ.

Σημειωτέον, την  ύλη των ΓΕ.Λ.,  ανέκαθεν την γνωστοποιούσαν τον Ιούλιο και  μάλιστα προς τις αρχές  του μήνα.

Μπορεί κάποιος από το Υπουργείο να μας εξηγήσει το λόγο που η ύλη και για τους δύο τύπους Λυκείου  δεν ανακοινώνεται ταυτόχρονα;

Προφανώς, οι φροντιστηριάρχες και όχι μόνο,  πιέζουν το Υπουργείο να ανακοινώσει την ύλη των ΓΕ.Λ., όσο πιο σύντομα γίνεται,  γιατί οι πελάτες είναι πολλοί και  οι συγκεκριμένοι είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν από το καλοκαίρι φροντιστήρια.

Κατά τα  άλλα, οι δύο τύποι Λυκείου είναι ισότιμοι.

Κυρία,    Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου, πρέπει  άμεσα να εκδώσετε την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να σταματήσει  αυτό το κακό προηγούμενο που βάναυσα, πέραν των άλλων, υποβαθμίζει τα ΕΠΑ.Λ. 11/8/2023                                                              

 Αποστολόπουλος  Δημήτριος

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *