Διοργάνωση Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου «Εκπαίδευσης Ενηλίκων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο Παράρτημα Ε.Α.Π. στη Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης διοργάνωσε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Εκπαίδευσης Ενηλίκων» στο Παράρτημά του στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 11/ 1ος όροφος). Το Σεμινάριο απευθυνόταν στους Συμβούλους Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ Γιώργος Κουλαουζίδης παρουσίασε τη θεματολογία του, όπου οι κύριοι άξονες ήταν:

  • Η μαθησιακή διεργασία στην Ενηλικιότητα
  • Κριτικός στοχασμός και μετασχηματισμός νοηματικών θεωρήσεων: η θεωρία του Μετασχηματισμού.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η θεωρία του Μετασχηματισμού με στόχο να υιοθετηθούν πρακτικές, οι οποίες θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να προωθήσουν με πιο εύκολο και δημιουργικό τρόπο τις εκπαιδευτικές δράσεις και  καινοτομίες τους.

Το Σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελος Κελεσίδης.

_________________________________

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *