Διαγωνισμός Ρομποτικής & Καινοτομίας FIRST® CHAMPIONSHIP GREECE 2023-24

Εγκρίθηκε η υλοποίηση του μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: «Διαγωνισμός Ρομποτικής & Καινοτομίας FIRST® CHAMPIONSHIP GREECE 2023-24», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχολικών μονάδων όλων των τύπων της χώρας, καθώς και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, για το σχολικό έτος 2023-24.

Η απόφαση έγκρισης του διαγωνισμού.

Προκήρυξη-Πληροφορίες

Ο Διαγωνισμός Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST® CHAMPIONSHIP GREECE 2023-2024 αποτελεί τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής και δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά 4-18 ετών να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία μέσω της οποίας μαθαίνουν, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται και διασκεδάζουν!
Εισάγει τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική, τα μαθηματικά και την τέχνη (STEAM) μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής και πρακτικής μάθησης και αναπτύσσει τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να παρουσιάσουν όσα έμαθαν και εφηύραν αλλά και να διεκδικήσουν θέσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, όπου έχουν την ευκαιρία να συναναστραφούν με ομάδες από όλο τον κόσμο.
Μέσω της συμμετοχής τους καλλιεργούν συνήθειες μάθησης, αυτοπεποίθησης και ομαδικότητας.
Η Θεματική της σεζόν 2023-2024
Η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική, οι τέχνες και τα μαθηματικά (STEAM) εμπνέουν μεγάλες ιδέες, τολμηρή δράση και δημιουργικότητα. Οι δεξιότητές μας καθιστούν δυνατή τη δημιουργία τέχνης και εμπειριών που μας φέρνουν κοντά, μάς διασκεδάζουν και μάς συγκινούν.
Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-2024 ρίχνουμε στο προσκήνιο τον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *