Δήμος Αθηναίων: Στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας τα έσοδα από την 7συναυλία του Στ. Ξαρχάκου στο Λυκαβηττό. 70000€ για για την αποκατάσταση των ζημιών στα εργαστήρια

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επισκέφτηκε σήμερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα από τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύψους 70.000 ευρώ, θα διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών στα εργαστήρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) που επλήγησαν εκτενώς από την κακοκαιρία Daniel.

Αφού ενημερώθηκε για την έκταση των καταστροφών από τον Κοσμήτορα κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, ο Χάρης Δούκας περιηγήθηκε στις πληγείσες εγκαταστάσεις και είδε τον κατεστραμμένο ερευνητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό που είχε ως συνέπεια τη διακοπή της λειτουργίας του Τμήματος.

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δείξουμε και εμπράκτως τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες. Ως Δήμος Αθηναίων, μετά από απόφαση του ΔΣ της Τεχνόπολης, θα δωρίσουμε τα έσοδα της συναυλίας του Σταύρου Ξαρχάκου στον Λυκαβηττό, ύψους 70.000 ευρώ, για να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα εργαστήρια της Σχολής. Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας βίωσαν τότε, με τον πιο επώδυνο τρόπο, την κατάρρευση μιας ολόκληρης αντίληψης για την οργάνωση του κράτους. Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο, ως προς την ανακατανομή των πόρων, υπέρ της θωράκισης των πόλεων, της έμφασης στην πρόβλεψη αλλά και της έγκαιρης παρέμβασης. Και είναι και δικό μας χρέος, των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, να είμαστε καταλύτες για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να ανταποκριθούμε στις νέες, σύγχρονες, μεγάλες προκλήσεις. Η κίνησή μας έχει και τον εξής συμβολισμό: Οι δήμοι πρέπει να δείχνουν αλληλεγγύη ο ένας στον άλλον, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες και σε τέτοιες μεγάλες καταστροφές».

Ο Κοσμήτορας Αθανάσιος Παπαϊωάννου ανέφερε: «To ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα περιλαμβάνεται στα 150 κορυφαία πανεπιστημιακά τμήματα αθλητικής επιστήμης παγκοσμίως, σύμφωνα με τη λίστα της Σαγκάης. Ο κύριος όγκος της ερευνητικής δραστηριότητάς του σταμάτησε τον Σεπτέμβριο του 2023 λόγω της κακοκαιρίας Daniel που κατέστρεψε σημαντικές υποδομές και εργαστήρια του ΤΕΦΑΑ η αξία των οποίων φτάνει το 1 εκ. Ευρώ. Οι καθηγητές και οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ είναι ευγνώμονες στο ΔΣ, στην απερχόμενη και νυν διοίκηση της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, καθώς και στον νυν Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, για τη δωρεά τους για αντικατάσταση κρίσιμου μέρους του ερευνητικού εξοπλισμού του ΤΕΦΑΑ που καταστράφηκε. Ευχαριστούμε ειδικά τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Δούκα για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του, που εκφράσθηκε με την επίσκεψη του ίδιου στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων για επί τόπου ενημέρωση».

Στην επίσκεψη του Χάρη Δούκα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρευρέθηκαν η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κα Ευαγγελία Λιακούλη και ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχαήλ Λάππας.

Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, σε παραγωγή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη των πλημμυροπαθών ήταν άμεση, ενώ, έπειτα από σχετική επιστολή του Κοσμήτορα κ. Παπαϊωάννου τον Δεκέμβριο του 2023, όπου παρουσιάστηκε η αναλυτική έκθεση καταστροφών που υπέστη το Τμήμα αλλά και των συνεπειών αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης ενέκρινε άμεσα τη διάθεση του συνόλου των εσόδων της εν λόγω συναυλίας για την αποκατάσταση των εργαστηρίων και την αντικατάσταση του απαραίτητου εργαστηριακού εξοπλισμού της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *