Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα Baby Swimming για βρέφη και νήπια από 6 έως 36 μηνών Ξεκινούν οι εγγραφές

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο, αποκλειστικά για βρέφη και νήπια ηλικίας από 6 έως 36 μηνών (3 χρόνων), πουπροσφέρει για πρώτη φορά οΔήμος Αθηναίων με πολύ χαμηλό κόστοςΤο πρόγραμμα Baby Swimming, υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  Δήμου Αθηναίων από τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 15 Ιουνίου 2024 στην παιδική πισίνα του Σεράφειου κολυμβητηρίου και τα μωράκια σας απολαμβάνουν μαζί σας τη χαρά της κολύμβησης και του παιχνιδιού, αναπτύσσοντας βασικές κολυμβητικές δεξιότητες.

Υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού του ΟΠΑΝΔΑ, το μάθημα διάρκειας μισής ώρας, θα πραγματοποιείται σε ολιγομελή τμήματα κατά τις πρωινές ( Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-12:00) και απογευματινές (Τρίτη και Πέμπτη: 15:30-16:30) ώρες, με τη συμμετοχή του γονέα/συνοδού, ενώ θα υπάρχουν τρία ηλικιακά group, από 6 έως 12 μηνών, από 13 έως 19 μηνών, από 20 έως 36 μηνών. Τα τμήματα θα διαμορφώνονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα κατόπιν  ραντεβού και συνεννόησης με την υπεύθυνη του προγράμματος στο 210-3313334

«Το πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης, που υλοποιεί ο ΟΠΑΝΔΑ, αποτελεί μία νέα αθλητική δραστηριότητα, αλλά και μία νέα πρόταση για τους γονείς και τα μικρά τους ως προς την αξιοποίηση του χρόνου που μοιράζονται καθημερινά.

Υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στο Σεράφειο κολυμβητήριο βρέφη και νήπια έως 3 χρονών για να μάθουν μέσα από το παιχνίδι τις βασικές δεξιότητες της κολύμβησης, απολαμβάνοντας τις ευεργετικές της ιδιότητες ως προς την υγεία τους και τον οργανισμό τους, αλλά και να κολυμπήσουν παρέα με τους γονείς τους, ενισχύοντας το μοναδικό μεταξύ τους δέσιμο μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι με το νερό», αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή.

Ένας από τους κύριους στόχους του μαθήματος είναι η αύξηση του ανοσοποιητικού συστήματος των βρεφών, συντελώντας στο να αποκτήσουν ισχυρές άμυνες απέναντι σε λοιμώξεις. Επίσης, βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία μέσα από την αερόβια άσκηση αλλά και την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, αναπτύσσοντας κινητικές δεξιότητες και βελτιώνοντας την ισορροπία τους σε σχέση με άλλα συνομήλικα παιδιά.

Αποτελεί τη μοναδική δραστηριότητα που ένα παιδί αυτής της ηλικίας μπορεί να πραγματοποιήσει, βοηθώντας το να έχει καλύτερη αντίληψη του σώματός του μέσα από τα παιχνίδια και τη διασκέδαση. Παράλληλα, αποτελεί μια ομαδική δραστηριότητα που βοηθάει στην κοινωνικοποίησή του και στη σύνδεση γονέα – παιδιού μέσα από την κοινή δραστηριότητα, αξιοποιώντας μαζί ποιοτικό χρόνο.

Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 30€ και ισχύουν οι εξαιρέσεις των συμμετεχόντων σύμφωνα με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική του ΟΠΑΝΔΑ.

Η εγγραφή πραγματοποιείται απευθείας στη γραμματεία του κολυμβητηρίου από τους ενδιαφερόμενους γονείς/συνοδούς, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Για τα βρέφη και τα νήπια:

·   Βεβαίωση από παιδίατρο, συμπεριλαμβανομένης και δερματολογικής γνωμάτευσης

·   Πιστοποιητικό γέννησης

Για τους γονείς/συνοδούς:

·   Βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο

·   Βεβαίωση από δερματολόγο

·   Επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας

Σεράφειο Κολυμβητήριο: Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη

Πληροφορίες: 210 3313334

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *