Δήμος Αθηναίων: Κυριακή 20 Μαρτίου ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας αφιερωμένος στη μνήμη του Μ. Θεοδωράκη

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Mαρτίου 2022 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Διοργανωτές του αγώνα, που φέτος θα υποδεχθεί 15.000 δρομείς σε δύο διαδρομές (Ημιμαραθώνιος και 5 χλμ) είναι ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Επισκεφτείτε το περίπτερο του ΟΠΑΝΔΑ στην EXPO του Ημιμαραθωνίου

Στις 17 Μαρτίου εγκαινιάστηκε η ATHENS HALF MARATHON EXPO, που φέτος πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο της EXPO που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες, δρομείς και επαγγελματίες του κλάδου έχει ξεχωριστή παρουσία και ο ΟΠΑΝΔΑ με ένα σύγχρονο περίπτερο με μοναδικές δράσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα μίας αναμνηστικής εμπειρίας σε ένα Photo Booth που έχει στηθεί εκεί, με στόχο να αποθανατίζουν τη στιγμή της επίσκεψής τους και να τη μοιράζονται στα social media με το hashtag #Sport4Athens.

Επίσης, στο περίπτερο του ΟΠΑΝΔΑ φιλοξενείται ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης, ο Αθήνα 9.84, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης μαζί με τους παραγωγούς Απόστολο Βαξεβανέλη και Ανδρέα Χανιά παρουσίασε ζωντανά αθλητικού ενδιαφέροντος εκπομπή από το Radio Booth, προθερμαίνοντας το κοινό για το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Το Σάββατο 19 Μαρτίου θα βρίσκονται live ο Μιχάλης Λεάνης (10:00 – 12:00) και ο Στέφανος Λεμονίδης (12:00 – 14:00) μεταφέρνοντάς μας το αθλητικό κλίμα μία μέρα πριν τον Ημιμαραθώνιο.

Η είσοδος των επισκεπτών στην EXPO γίνεται ΜΟΝΟ με επίδειξη έγκυρου Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή Νόσησης COVID-19, είναι δωρεάν και θα γίνεται από την Ιάκχου.

Ωράριο Λειτουργίας: Πέμπτη 17/03: 13:00 – 20:00 |Παρασκευή 18/03: 10:00 – 20:00 | Σάββατο 19/03: 10:00 – 20:00

Κυριακή 20 Μαρτίου, η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού

Το μεγάλο ραντεβού για τον Ημιμαραθωνίου της Αθήνας δίνεται την Κυριακή 20 Μαρτίου με την εκκίνηση του μεγάλου Αγώνα στις 08:30 στην Πλατεία Συντάγματος, επί της Λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ. ΟΠΑΠ επίσης στην Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος των οδών Όθωνος- Μητροπόλεως).

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου, είναι Covid free.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *